gezim mekuli

Duhet "kapërcyer Rubikonin!" - Taksa po përdoret si "municion" kundër Qeverisë Kurti

Postuar në 02 Mars, 2020 13:28

 

Taksa 100% është kundërproduktive, është bumerang ndaj shtetit dhe diplomacisë së Kosovës. Kjo taksë s'ka bërë asgjë tjetër pos se ka "viktimizuar" Serbinë në marrëdhënjet ndërkombëtare. Kjo taksë, më shumë me qëllime djallëzore sesa gjeo-politike, në dioptrinë e syzeve ideologjike e diplomatike europerëndimore, Serbinë po e paraqet si të "sulmuar" e si "shtet gjynah" nga "sulmet e Kosovës primitive".

Pa median politikanët shqiptarë do të ishin çobenj

Postuar në 29 Nëntor, 2019 22:40

 

Trillim apo realitet?
Mediat shqipe edhe në ketë zezëditë kanë filluar të gatuajnë ndodhi dhe lajme të pavlera e spektakolare, më shumë se informata dhe lajme të rëndësishme e të dobishme.

"Bro, bro, bro! " - Femra si stoli e si objekt!

Postuar në 17 Nëntor, 2019 13:50

S’është asgjë tjetër ky marifet pos një tregues i "kompleksit të vlerave të vogla".

Shkojmë më tutje:

Nuk e kam parë, e as lexuar gjëkundi, kurrë e asnjëherë, që në mënyrë të organizuar nga media, pushteti, e as nga grupacionet sportive të Kosovës, të ishte shkruar: "vëlla, vëlla, vëlla", për sportistët shqiptarë që vinin të luajnë në Kosovë nga Tirana ose anasjelltas. (Përjashtuar Plisat dhe Kuqezinjtë)

Dështimi i atentatit mediatik kundër Albin Kurtit

Postuar në 10 Tetor, 2019 17:32

 

Cili ishte apeli i fotografisë së Blendi Fevziut mbrëmë? A kishte qëllime paraqitja vizuale e Albin Kurtit nga Blendi Fevziu?

Mbrëmë Albin Kurtit i ishte organizuar atentat retorik. Gjatë intervistës, që gazetari Fevziu i bëri Albin Kurtit, pamë se kishte një kurthë mediatike.

Pse mendoj kështu?

Këtu s’do do të analizoj fjalën e Blendi Fevziut e as të Kurtit, por do trajtoj një problematikë tjetër; atë të Fotografisë/ Kameras që u përdor në rastet kur përgjigjej Albin Kurti.

Kontrolli i informacionit nën petkun e luftës kundër shpifjes*

Postuar në 16 Tetor, 2018 00:52

Nuk është asgjë e re te thuhet se ata që kane qasje në opinionin politik  janë elita dhe grupe me fuqi në shoqëri. E re është se mediat kanë krijuar një opinion politik me dimensione tërsisht te reja.

Pse e them këtë e përse mendoj kështu.

Sipas sociologut francez Pierre Bourdieu në çdo shoqëri gjendet e ashtu quajtura "Hapësirë doksike". Fjala “doxa” është huazuar nga greqishtja, e që do të thotë "jo politike", "jo e diskutueshme" ose "mendim i përkryer dhe i përfunduar" .

Propaganda, municioni i fundit i mediave të Thaçit!

Postuar në 26 Shtator, 2018 22:10

Është e panevojshme që në këtë kohë e në këto rrethana të papërshtatshme politike, të ndizet debati rreth bashkëpunimit të opozitës për të kordinuar protestat kundër Thaçit.

Gazetarët shqiptarë, një bandë amatorësh

Postuar në 06 Qershor, 2018 13:55

Gazetaria shqipe është dogmatike. Gazetaria politike shqipe është e sëmurë. Ajo është e infektuar nga tregimet erotike dhe nga gazetaria sportive. Gazetara shqipe vuan nga cektësia dhe mungesa serioze e rëndësisë. Simptomat e kësaj gazetarie janë: “mentaliteti tufë”, “skandalet”, “konfliktet”, "ndërtimi i realiteteve", dhe mashtrimin kolektiv nga lajmi i kontrolluar. Si pasojë e këtij "komunikimi", politika po zhvlerësohet. Sëmundja ka përfshi dhe ka dëmtuar mbulimin e lajmeve dhe ka kaluar tek debatet televizive si dhe tek opinionistët/analistët politik:

Gazetaria feudale dhe mbretërit e Kosovës

Postuar në 26 Nëntor, 2017 12:34

Mediat shqipe janë ”rob” i burimeve të informacionit që vijnë nga pushteti, ambasadorēt, UNMIK-u, EULEX-i dhe nga partia.
Problemet e pazgjidhura politike nuk janë paraqitje e realitetit që bëjnë këto media. Ato nuk janë reflektuese besnike të botës dhe të realitetit të shqiptarëve. Kēto janë duke e paraqitur “realitetin” ideologjik të parë me ”syzet dhe me thjerrëzat” e ambasadave, qeverisë, UNMIK-ut dhe EULEX-it. Këta janë regjisorët e debatit politik dhe të polemikave në opinion.

Erdogani, Serbia dhe shqiptarët

Postuar në 11 Tetor, 2017 08:24

Si nga perëndimi e poashtu edhe nga lindja, Serbia, në Ballkan, është kthyer në thithësen më të madhe të investimeve. Ky shtet, që vrau mbi 20.000 shqiptarë, që dogji e shkatëroj më shumë se 60% të të mirave materiale, dhe që dhunoj seksualisht mbi 2.000 gra shqiptare, është duke u kthyer me hapa të shpejtë si fituese politike dhe ekonomike në politikën Euro-atlantike. 

Aktrimi ynë kolektiv*

Postuar në 21 Gusht, 2017 17:30

Sot paska vdekur ish-ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës dhe ish-kryeministri i Kosovës, z. Bajram Rexhepi. Ngushëllime familjes së Bajram Rexhepit!

Subscribe to RSS - gezim mekuli