filmimi

Kapet për herë të parë në video bashkimi dhe ndarja e dy atomeve

Postuar në 22 Janar, 2020 16:15

Shkencëtarët kanë arritur të lokalizojnë me video bashkimin dhe ndarjen e atomeve. Filmimi është bërë i mundur nga një ekip kërkuesish nga Britania e Madhe dhe Gjermania sipas të cilëve kjo është hera e parë që lidhja evolucionare, formimi dhe shpërbërja është kapur në shkallë atomike në proces.

"Dorëzimi i Shkodrës”, restaurohet filmi me xhirime nga viti 1913

Postuar në 26 Shtator, 2018 15:10

Gjatë tetorit bëhet restaurimi me materiale filmike të vitit 1913 për dorëzimin e Shkodrës nga Esat Pashë Toptani trupave malazeze.  Filmimet e vitit 1913 janë më të hershmet që do të ruhen në Arkivin Shtetëror të Filmit në Tiranë.

TemaTv

Video/Filmi i vetëm jozyrtar i varrimit të Josif Stalinit

Postuar në 12 Mars, 2017 16:40

Video u realizua nga majori i ushtrisë amerikane Martin Manhoff nga ballkoni i ambasadës amerikane në Moskë. Filmimi që konsiderohet i vetmi xhirim jozyrtar i ceremonisë së varrimit të diktatorit sovjetik, Stalin vdekur më 5 mars 1953, u zbulua nga historiani Douglas Smith dhe u publikua nga Radio Evropa e Lirë javën e kaluar. 

1904, filmimi i parë i shqiptarëve?

Postuar në 06 Nëntor, 2016 23:00

Robert Elsie publikon një material filmik të cilin e cilëson si paraqitjen e parë në filmim të shqiptarëve. Xhirimi është bërë në vitin 1904 në Novi Pazar. Më poshtë video(nga minuta 42:25) dhe sqarimi i Elsie:

Subscribe to RSS - filmimi