cani

Pse ministri Cani mbron koncesionin e skanimit në dogana?

Postuar në 28 Tetor, 2015 21:23

Denoncimet e dikurshme të opozitës socialiste dhe kryesisht ato me karakter ekonomik tani janë kthyer vetëm në çështje letrash. Kjo për meritë të ministrave që vazhdojnë traditën e kopsitjes për miliona dollarë konçesione të dhëna që fshehin pas pikëpyetje të mëdha. Qeveria e re nuk është se u ka dhënë përgjigje kontratave që vetë i quajti korruptive, madje në ndonjë rast i ka shtuar pikëpyetjet.

Disa receta për Canin nga ish-ministri Angjeli në faqet e gazetës “Shekulli”

Postuar në 25 Tetor, 2015 10:52

Ajo çfarë është bërë mirë dhe çfarë nuk ka shkuar siç duhet është një trajektore që për ish-ministrin e Financave, Anastas Angjeli mund të përkufizojë ecurinë e ekonomisë sot dhe politikat e ndjekura në këtë 2 vjeçar të qeverisë. Angjeli është intervistuar nga gazeta “shekulli”, një e përditshme afër qeverisë për të dhënë konsiderata mbi aksionet e ndërmarra nga qeveria dhe reformën fiskale që mban autorësinë e ministrit aktual, Shkëlqim Cani.

Buxheti 2016 sjell përplasjet e para të vendorëve socialistë me Canin

Postuar në 17 Tetor, 2015 09:54

Transferta e pakushtëzuar e fondeve për pushtetin vendor u kundërshtua dje nga drejtuesit e majtë të Bashkive të Durrësit dhe Elbasanit duke sjellë kështu dhe përplasjet e para. “Panorama” shkruan se Vangjush Dako dhe Qazim Sejdini kanë kërkuar më shumë fonde për pushtetin vendor dhe kundërshtuan mënyrën e llogaritjes të tij. Shkak është pasi kriteri bazë për ndarjen e fondeve vendore do të përdoret koncepti i banorit rezident efektiv për popullsinë, sipas censusit, me 30 për qind të diferencës mes regjistrit të gjendjes civile.

Eurobondi, Cani thotë se në tregjet ndërkombëtare Shqipëria do kërkojë 500 milionë euro

Postuar në 26 Shtator, 2015 15:29

Ministri i Financave deklaroi të shtunën se që nga e hëna në 28 shtator për 4 ditë me radhë Shqipëria do të jetë në tregjet kryesore europiane për të emetuar eurobondin. Sipas tij, tregu po ecën në ato drejtime që kishin gjykuar dhe se monedha e zgjedhur është euro. “Ende nuk mund t’u them a do ta marrim apo jo. Nëse do gjykojmë se norma e interesit dhe kushtet do të jenë të përshtatshme, do ta marrim”, u shpreh kreu i financave. Sipas tij, situata e Shqipërisë është komode, pasi nuk kemi presion sepse eurobondi tjetër do të maturohet në nëntor dhe se qeveria i ka paratë për ta shlyer atë.

Një tjetër kulm në financa: 20 mln euro mangut, edhe nga plani i ulur enkas që më parë!

Postuar në 21 Shtator, 2015 21:24

Të llogarisësh një plan të ardhurash buxhetore, të pranosh se ai plan ishte tejet entuziast ndaj shifrat duhen ulur, dhe të mos realizosh as planin e ulur që ke hartuar po vetë. Të dhënat e publikuara nga Ministria e Financave tregojnë se të ardhurat buxhetore për muajin gusht qenë 32.4 miliardë lekë, nga 35.1 miliardë që qenë planifikuar në buxhetin e rishikuar dhe shumë më të ulëta se sa plani fillestar prej 36.4 miliardë lekësh që qe përcaktuar në fillim të vitit.

Rrëfehet Cani, shikon vetëm suksese dhe i beson FMN-së

Postuar në 13 Shtator, 2015 22:06

Ministri i Financave është i bindur se bashkë me qeverinë kanë ardhur me një mission, të bëjnë shtet dhe këtë thotë se në një fare mënyrë ia kanë arritur falë traditës dhe suksesit në disa reforma kyçe, si ekonomi, shëndetësi, energjetikë e ndarjen administrative. Në një intervistë për Shqiptarja. com ai thotë se qeveria nuk ka dështuar në asnjë nga politikat e saj. “Nuk ka dështime në asnjë nga reformat e ndërmarra. Tashmë suksesi i reformës në energji, në reformën administrative-territoriale, në shëndetësi, etj. janë evidente”-thekson ministri.

Briseida ngarkon me përgjegjësi Canin për humbjen në tatime

Postuar në 12 Shtator, 2015 18:08

Mosrealizimin e të ardhurave në tatime drejtoresha Briseida Shehaj nuk e sheh si përgjegjësi të punës së saj dhe administratës që drejton, por të një takse që sipas saj dha efekte negative në buxhet. Bëhet fjalë për taksën mbi dividentin që nga 10% u rrit me propozim të ministrit Cani në 15%.

Tatimet në gatishmëri “luftarake” – udhëzimi i Canit: 2% e të ardhurave i mbeten DPT-së. Punonjësit e hetimit tatimor pajisen me armë

Postuar në 11 Shtator, 2015 01:46

Lufta kundër informalitetit dhe evazionit – që këtej e tutje do të quhet evazion tatimor dhe jo fiskal – është kompletuar së fundmi edhe me bazën juridike minimale, siç është udhëzimi i ministrit Shkëlqim Cani. Në datën 4 shtator të këtij viti, pra në ditët e para të aksionit, ministri ka miratuar udhëzimin për “Për procedurat tatimore”, si ndryshim i pasuruar me disa shtesa, i udhëzimit nr. 24 i datës 2 shtator 2008. Disa pika të udhëzimit të ri udhëhiqen nga një frymë gatishmërie e ngjashme me operacione policore.

Qeveria zyrtarizon: Të ardhurat ranë, për shkak të rritjes së prodhimit vendas. Pse nisi me urgjencë aksioni kundër informalitetit dhe evazionit?

Postuar në 08 Shtator, 2015 15:51

Pati shumë zhurmë këtë verë për mosrealizimin në të ardhura. Mendimi i përgjithshëm që u krijua ishte se kjo rënie erdhi si pasojë e dështimit të administratës, çka edhe solli aksionin kundër evazionit dhe informalitetit. Por pas deklaratave të kryeministrit, edhe ministri i Funancave, Shkëlqim Cani, po e gjen shumë të lehtë që t’ia hedhë fajin importit, prodhimit vendas, apo ndryshimit të modelit. “2,3 miliardë lekë nga këto 15,5 mld lekë mungojnë për shkak të uljes së çmimit të naftës dhe atij të mineraleve në tregjet ndërkombëtare.

Cani flet për buxhetin 2016: Do ta paraqesim në fund të tetorit, pas konsulencës me FMN-në

Postuar në 03 Shtator, 2015 14:24

Në fund të muajit tetor do të prezantohet projektbuxheti i vitit 2016. Këtë e deklaroi sot ministri i Financave, Shkëlqim Cani. Deklarata e Canit u bë pas nënshkrimit të marrëveshjes për ndihmën financiare për projektin “Instalimi në Ministrinë e Financave i programit DMFAS 6 të UNCTAD –it dhe ngritja e kapaciteteve për menaxhimin e integruar të borxhit në Shqipëri“, me ambasadorin e Zvicrës, Christoph Graf. Sipas tij, p/buxheti do të konsultohet edhe me ekipin e Fondit Monetar Ndërkombëtar, i cili pritet të mbërrijë në vendin tonë në gjysmën e dytë të muajit tetor.

Pages

Subscribe to RSS - cani