avokati i popullit

Videolajm/Shkëmbim letrash mes Metës dhe Lu

Postuar në 14 Dhjetor, 2016 20:13

Rezerva për Projektligjin e ri të qeverisë mbi minoritetet. Akuza se nuk njihen të drejtat e vllehëve, goranëve dhe romëve?

Postuar në 09 Dhjetor, 2016 17:59

Qeveria ka hartuar projektligjin e ri të minoriteteve që në terma zyrtarë  njihet si projektligji për mbrojtjen e pakicave kombëtare në Republikën e Shqipërisë. Drafti ka nisur të diskutohet me grupet e interesit dhe së fundmi ishte pjesë e një auditoriumi të thirrur nga Avokati i Popullit, në të cilin u ngritën disa pikëpyetje mbi mangësitë që ofron ky draft.

Hetim administrativ praktikave të Bashkisë së Himarës

Postuar në 08 Nëntor, 2016 14:00

Avokati i Popullit, Totozani, së bashku me një grup ekspertësh ishte në Bashkinë e Himarës, ku u njohën me shqetësimet dhe ankesat e banorëve të kësaj zone. Totozani zhvilloi një takim me kryetarin e Bashkisë së Himarës Jorgo Goro, pas të cilit tha se do të nisë një hetim administrativ për praktikat e ndjekura nga bashkia e Himarës.

Avokati i Popullit: Kallëzim Penal për ata funksionarë që nuk i përgjigjen rekomandimeve tona

Postuar në 03 Janar, 2016 14:03

Avokati i Popullit ka deklaruar në një intervistë për “Ora-News” se rekomandimet e lëshuara nga zyra e tij, do të ndiqen deri në fund. Për ato institucione që nuk i përgjigjen rekomandimeve do të vihet në lëvizje prokuroria. “Ne kemi ngritur një grup të vogël ekspertësh, të cilët po shikojnë mundësinë nëse kemi të drejtë apo jo të bëjmë kallëzim penal apo të rekomandojmë ndjekje penale për ata funksionarë shtetërore, pavarësisht nga rangu i tyre, që nuk i përgjigjen Avokatit të Popullit.

Metaforë cinike, por Vangjush Dako nuk mund të jetë Erion Veliaj

Postuar në 19 Dhjetor, 2015 11:56

Avokati i Popullit ka reaguar ndaj ngjarjes në Durrës, ku një foshnje gjeti vdekjen nga i ftohti poshtë urës së Dajlanit. Totozani e quan një ngjarje tragjike dhe krejtësisht të papranueshme, që nuk duhet të përsëritet kurrsesi.
Sipas njoftimit, Avokati I Popullit I mëshon fort zbatimit të rekomandimit drejtuar pushtetit vendor, se duhet të marrë të gjitha masat për të pastrehët dhe të varfërit, që në këtë dimër të ftohtë, të mos vdesin rrugëve, por të gjenden në mënyrë urgjente vendstrehime.

“Projektligji i pronave, me dispozita që bien ndesh me të Drejtat e Njeriut”

Postuar në 18 Nëntor, 2015 15:09

Avokati i Popullit është bërë pjesë e diskutimeve për projektligjin e ri të pronave, që ka brenda gjetje origjinale për të hequr qafe pronarët legjitimë. Vërejtjet që sugjeron zyra e drejtuar nga Igli Totozani janë pak a shumë po ato që të gjithë që kanë diskutuar për këtë nismë, kanë ngritur. Po mbajmë shënim dhe nënvizojmë vërejtjet për nenin 6:

Penalizimi i shpifjes, Avokati i Popullit: Shqetësim edhe nga Asambleja e Përgjithshme e Këshillit të Europës

Postuar në 12 Nëntor, 2015 12:10

Pas kreut të Lëvizjes Socialiste për Integrim edhe vetë kryeministri e ka ripërtypur çështjen e penalizimit të shpifjes. Një hap që duket se ka krijuar ndjesinë e reagimeve shumë të forta e që e ka nxjerrë bllof Edi Ramën. Ndërkohë edhe Avokati i Popullit ka përcjellë arsyetimin e vet kundërshtues duke iu bashkuar korit të kritikëve të qeverisë. “Përfshirja si vepër penale, do të keqpërdoret dhe në atë që mund të shihet si përpjekje nga autoritetet për të heshtur kritikat e medias.

Totozani: Qeveria të heqë dorë nga përpjekja për të heshtur kritikët e medias

Postuar në 12 Nëntor, 2015 11:54

Në një letër drejtuar kryetarit të Komisionit Parlamentar të Ligjeve, Avokati i Popullit sugjeron heqjen dorë nga iniciativa ligjore, që e përfshin shpifjen si vepër penale të dënueshme me burg. Totozani i konsideron si të pamatura dhe të pastudiuara mirë ndryshimet kaq të shpeshta të Kodit Penal. Për këtë arsye sugjeron që Kodi Penal të shihet njëherë e mirë në gjithë tërësinë e tij dhe të mos pësojë ndryshime të cilat i përgjigjen çdo lloj situate të re që krijohet në vend.

Policia pengon hetimet e Avokatit të Popullit për dhunë ndaj studentëve

Postuar në 02 Nëntor, 2015 19:15

Policia i ka dhënë të tjera përmasa incidentit të studentëve me kryeministrin Rama. Shqetësimi vjen nga zyra e Avokatit të Popullit që ka nisur paralelisht hetimet si për dhunën e policisë ndaj studentëve, por edhe për pengimin e inspektorëve për të kryer hetimet. Në njoftimin e Avokatit të Popullit thuhet se: "Avokati i Popullit pas sinjalizimeve për ushtrim dhune ndaj disa studentëve nga policia, të cilët u përfshinë në një incident me kryeministrin, nisi menjëherë investigimin e këtij rasti të denoncuar.

Avokati i Popullit: Kemi probleme me politikën. Rekomandimet konsiderohen sulme

Postuar në 18 Tetor, 2015 11:31

Avokati i Popullit adreson kritika të hapura për sjelljen institucionale të drejtuesve shqiptarë që sipas tij, nuk ofrojnë bashkëpunim me zyrën e Avokati. Gjatë fjalës së tij në Kongresin e 9-të të Shoqatës së Ombudsmanëve dhe Ndërmjetësuesve Frankofonë (AOMF), që u mbajt në datat 13-15 tetor 2015 në Quebec të Kanadasë, Igli Totozani,  deklaroi se në vende si Shqipëria ka vërtet një rend kushtetues demokratik, por kultura e njerëzve dhe politikës është larg tij. "Puna e Ombudsmanit në vendet me demokraci ende të pakonsoliduar është një sfidë e madhe.

Pages

Subscribe to RSS - avokati i popullit