Avokati i Popullit: Kallëzim Penal për ata funksionarë që nuk i përgjigjen rekomandimeve tona

Postuar në 03 Janar, 2016 14:03

Avokati i Popullit ka deklaruar në një intervistë për “Ora-News” se rekomandimet e lëshuara nga zyra e tij, do të ndiqen deri në fund. Për ato institucione që nuk i përgjigjen rekomandimeve do të vihet në lëvizje prokuroria. “Ne kemi ngritur një grup të vogël ekspertësh, të cilët po shikojnë mundësinë nëse kemi të drejtë apo jo të bëjmë kallëzim penal apo të rekomandojmë ndjekje penale për ata funksionarë shtetërore, pavarësisht nga rangu i tyre, që nuk i përgjigjen Avokatit të Popullit. Në ato momente që dikush nuk do të na përgjigjet një herë, dy herë sipas ligjit, herën e tretë do ta gjejë veten në Prokurori”, tha Totozani. Kjo mbetet për t’u parë sesa do të funksionojë, pasi një nga institucionet më të “rekomanduara” ka qenë Bashkia e Tiranës për rastin e zhvendosjes së komunitetit rom. “Kemi nisur këtë rekomandim dhe kanë kaluar plot dy javë e diçka që ende nuk kemi asnjë përgjigje nga asnjë kryetar bashkie i Republikës së Shqipërisë, asnjë përgjigje nga 61 kryetarë bashkie pikërisht për këtë masë që themi, për vendstrehimet e përkohshme”, vijoi Avokati i Popullit. Kallëzimi penal për funksionarë që nuk i përgjigjen rekomandimeve për çështje të ndryshme, do të detyronte institucionet që të vihen në lëvizje, apo do t’i nxiste ata. 

Comments

Submitted by Lekdush QESARI (not verified) on

Ngeli duke proklamuar brockulla ky derdimen qe kujton se vetem Ai, kullon dtejtesi e nxjerr mjalte e sheqer nga goja.
I gjithe opinioni publik, tallet me budallalleqet qe thote ky njeri.
Ne fillim, futi gabelet ne zyrat e Avokatit te Popullit, medemek per te protestuar kunder Bashkise, nga levizja e tyre ( gabeleve) nga vendqendrimi, tek unaza, ku kishin bllokuar trotuare e rruge dhe kishin ndotur ambientin sa vinte ere e rende kur kaloje. Dhe pastaj kur u larguan gabelet, u deshen nje mal me para per t lyer zyrat e avokatit te popullit. Kush do i paguaje parate per lyerjen e zyrave ?
Per tridhjete homoseksuale, lesbike, etj, qe ka e gjthe Shqiperia, duhetpatjeter qe te ndryshohet ligji, nen orkestrimin e ketije njeriu, qe aksidentalisht mban vendin e avokatit te popullit. Eshte turp, per ne si popull. Kush te doje, le te nxjerre bythen e ta coje nga te doje, dhe nuk i thote gje njeri. E pse u dashka qe ne te miratojme ligj per martesen e tyre ? Jo e gjith bota perendimore e ka kete ligj. Nuk eshte e vertete se e duan perendimoret patjeter kete ligj. Sic duket, ky njeri ka rreshqitur nga trute, ose eshte edhe vete pjese e homove, ose rrezik kryetari i kesaje mut organizate.
Eshte turp per popullin Shqiptar.

Submitted by tipi (not verified) on

se pari, komenti i ketij dildos (siper) duhet te editohet per te hequr referencat paragjykuese e diskriminuese ndaj komunitetit rom.
Se dyti, shkrepjet e ketij birbos si Avokat i Popullit duhen shoqeruar me nje koment nga gazetari ku ti shpjegohet popullit (edhe me humor nese mundet) se kjo deklarate eshte se paku e papergjegjshme, sepse mundesite nese shperfillja e 'rekomandimeve' perben apo jo veper penale per kallezim duheshin sqaruar nga Avokati perpara se te dilte me deklarate. Nuk mund nje person publik me ofiq zyrtar te flake petulla-gjysem-te-gatshme ne ajer. Jo vetem qe eshte zyrtar i larte me kompetence dhe kualifikimin e duhur per ta sqaruar kete, por ka edhe nje batare ekspertesh nen hyqem ta udheheqin e keshillojne.
Se treti, qe jane thjeshte 'rekomandime', do te thote hic me shume, as direktiva (urdheresa, norma etj.) e as ndonje urdher. Pra vete parlamenti e ka pajisur me Avokatin me megafon, jo me kamzhik. Avokati mund te rrise a ul volumin, por jo te ngreje doren, vec ne do ta fuse ne goje kur do te bertase dic tjeter nga c'e lejon ligji.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.