Ajnshtajn

Shkencëtarë indianë kundër Njuton dhe Ajnshtajn: Teori çorientuese

Postuar në 07 Janar, 2019 10:59

Ajnshtajni dhe Njutoni janë “sulmuar” sërish, kësaj radhe në Indi. Shkencëtarë indianë të mbledhur në Kongresin Indian të Shkencës, ku merrte pjesë edhe kryeministri, Narendra Modi, kanë hedhur poshtë zbulimet apo teoritë e dy fizikanëve të njohur perëndimorë, të cilat deri më sot janë pranuar përgjithësisht si të vërteta, ose si pjesë integrale e atij që quhet modeli standard i fizikës.

Shënimi i Anshtajn për studenten e kimisië, e cila e refuzoi (foto)

Postuar në 07 Mars, 2018 13:53

Shënimi i shkruar nga Albert Ajnshtajni për një studente italiane, e cila refuzoi të takonte, doli në ankand sot së bashku me letrat e tjera të fizikantit të famshëm.

"Studiueses shkencore, në këmbët e së cilës u ula dhe më zuri gjumi për dy 48-orë, si një kujtim në emër të miqësisë"- shkruan Ajnshtajni në gjermanisht në shënimin që mban datën tetor 1921. Çmimi i shitjes arriti në 6,100 dollarë në ankandin e zhvilluar në Jerusalem.

Subscribe to RSS - Ajnshtajn