afati

OSHEE-ja kap fundin. Kërkon shtyrje afatesh për pagesën e faturave

Postuar në 04 Prill, 2019 21:33

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike ndohet në një situatë kritike financiare aq sa ka detyruar Entin Rregullator të Energjisë që të shtyjë afatin e pagesave për blerjen e energjisë nga ana e operatorit. OSHEE-ja, e konsideruar si një histori suksesi në menaxhim nga qeveria e z. Edi Rama, ka nisur në shkresë në datën 8 mars të këtij viti, përmes së cilës kërkon vendosjen e periudhës tranzitore

Zgjaten hetimet për “kalorësin” Tahiri (dokumenti)

Postuar në 15 Tetor, 2018 11:16

Prokurorët e çështjes Tahiri vendosën zgjatjen edhe me 3 muaj të  hetimeve për ish-ministrin e Brendshëm.

Dy letërporosi, një e ardhur nga Mali i Zi` dhe Greqia konfirmuan daljen jashtë vendit të ish-ministrit në kohën që makinën ua kishte shitur Habilajve, por burime kanë pohuar se nuk është provuar kontakti me ta. Në dosje është përfshirë si detaj një udhëtim i Tahirit në Greqi dhe më pas kthimi me automjetin Audi A8, me të cilin kishin dalë jashtë vendit vëllezërit Habilaj. Një tjetër letërporosi pritet të vijë edhe nga Italia.

Zgjatet me një vit ligji për "investitorët strategjikë"

Postuar në 01 Tetor, 2018 18:44

Kuvendi shtyu edhe me një vit efektin e ligjit të investimeve strategjike. Zgjatja e afatit i lejon qeverisë që të ftojë biznese të huaja dhe vendase në Shqipëri për të investuar shuma të mëdha, ku në këmbim atyre do t’i ofrohet mbrojte ligjore, shkurtim i procedurave dhe përdorim i tokës shtetërore ose private në bazë të vlerës që do të investohet.
Edit Harxhi, zv/ministër i Ekonomisë dhe Financave njoftoi se vitin e ardhshëm qeveria do të sjellë në Kuvend një ligj të ri, i cili do të unifikojë parimet në ligjin për investitorët e huaj edhe për ata vendas.

Rekordi negativ i gjyqësorit: 12 vjet për shqyrtimin/gjykimin e plotë të një dosjeje

Postuar në 23 Maj, 2018 13:47

Çështjet e pashqyrtuara prej vitesh në Gjykatën e Lartë mund t’i kushtojnë shumë shtrenjtë shtetit në Gjykatën e Drejtave të Njeriut në Strasburg. Paralajmërimi për kostot e dosjeve të zvarritura vjen nga avokatët. Në këtë gjykatë gjenden në radhë rreth 20 mijë dosje të pahapura nga gjyqtarët për shkak të mungesës së kuorumit të anëtarëve. Sipas avokatit Ervin Muja afati i shqyrtimit të një dosjeje në të gjitha shkallë shkon deri në 12 vjet, për shkak të zvarritjeve dhe problemeve të krijuara nga mungesa e gjyqtarëve siç është rasti i Gjykatës së Lartë. 

Një mungesë afati në afatin e arsyeshëm

Postuar në 19 Shkurt, 2018 12:38

Pas shumë vendimesh të Gjykatës Europiane për të Drejtat e Njeriut dhe ngarkesës së buxhetit të  shtetit me dëmshpërblime, edhe me disa herë në vit, Kuvendi më në fund prezantoi në ligj një mjet ligjor procedural në disponibilitetin e palëve që gjykohen në gjykatat civile, penale dhe administrative në Shqipëri. Me ligjin nr. 38/2017 u prezantua në Kodin e Procedurës Civile (në vijim KPC) një gjykim i posaçëm për të mbrojtur palët nga zgjatja e proceseve me afate të paarsyeshme.

Ndryshimet kanë hyrë në fuqi më datë 05.11.2017. Neni 399/2 i KPC ka parashikuar ndër të tjera se:

Shtyhen me 3 muaj hetimet për Tahirin

Postuar në 22 Janar, 2018 13:52

Gjykata e Krimeve të Rënda vendos të zgjasë me 3 muaj hetimet për ish-ministrin e Brendshëm, Sajmir Tahiri. Ky vendim pas kërkesës së Prokurorisë për të vijuar më tej hetimet, pasi afati 3-mujor i vendosur më herët ka përfunduar. 
Saimir Tahiri po hetohet si i dyshuar për lidhjet me vëllezërit Habilaj për trafik droge, ku prova më e fortë është shitja e makinës Audi në pronësi të ish-ministrit dhe udhëtimet e tij jashtë vendit.

Ditët e fundit të Llallës, merr valixhet më 3 dhjetor

Postuar në 21 Nëntor, 2017 16:09

Teksa partitë e mëdha janë përfshirë në një debat teknkio-politik mbi mandatin e Adratik Llallës, SHBA-BE mbështesin versionin e mazhorancës se mandati i tij mbaron ne 3 dhjetor dhe se pas kesaj date duhet te zgjidhet nje kryeprokuror i perkohshem, me shumice te thjeshte.

AMA shtyn sërish mbylljen e transmetimeve analoge

Postuar në 27 Qershor, 2017 19:39

Autoriteti i Mediave Audiovizive AMA është deytyruar të shtyjë sërish afatin për mbylljen e transmetimeve analoge në qarqet Tiranë – Durrës i parashikuar të mbyllje më datë 30 qershor 2017. Sipas AMA-s, shkak për këtë vendim është sasia e pamjaftueshme në treg e dekoderave tokësorë, të cilët mundësojnë marrjen e sinjalit televiziv digjital. 

Lungomares nuk po i duket fundi

Postuar në 12 Prill, 2017 15:23

Lungomare, apo Anëdetja e Vlorës, do të zgjatet edhe për ca kohë. Kreu i Bashkisë së qytetit, Dritan Leli, deklaroi sot se shtyrja lidhet me daljen e disa problemeve të paparashikuara.

Për 10 ditë mbyllen kolektorët më të rëndësishëm të këtij investimi shtesë mbi projektin fillestar. Janë akorduar rreth 3 milionë euro, për stabilizimin e të gjithë sistemit të kanalizimeve të ujrave të bardha dhe ujrave të zeza për t’i lidhur ato me rrjetin”, tha Leli.

Shtyhet me 19 ditë afati i regjistrimit të partive për zgjedhjet e 18 qershorit

Postuar në 09 Prill, 2017 11:08

Të hënën më datë 10 prill përfundon afati ligjor pr regjistrimin e partive politike për zgjedhjet e 18 qershorit. Kjo përcaktohet në Kodin Zgjedhor, por në kushtet e mosregjistrimit nga partitë e opozitës, ky afat do të shkelet. Hapësira e gjetur? Interpretime preferenciale të së drejtës ndërkohë që kodi shkelet: 

Pages

Subscribe to RSS - afati