Përplasje Shqipëri-Kosovë për tarifat, Haradinaj i jep dy muaj kohë Ramës

Postuar në 23 Maj, 2019 17:27

Prishtina paralajmëron qeverinë shqiptare se mund të rrisë tarifat për mallrat shqiptare nëse nuk hiqen  barrierat ndaj importeve nga Kosova. Qeveria e Haradinaj ka protestuar fuqishëm ndaj Tiranës, pasi marrëveshja bilaterale për liberalizimin e importeve të miellit, birrës dhe patateve nga Kosova nuk është zbatuar plotësisht.

Burime të mediave në Kosovë thanë se Haradinaj i ka dhënë dy muaj kohë qeverisë shqiptare për heqjen e tarifave për tre produktet e sipërpërmendura, duke kërcënuar se në të kundërt do të përdorë masa të ngjashme me ato ndaj Serbisë.

Në takimin e së mërkurës, zyrtarë të ministrive të Tregtisë të Shqipërisë dhe Kosovës, nuk arritën një marrëveshje dhe për këtë qeveria e Kosovës bën përgjegjëse qeverinë e zotit Rama.  Vlen të përmendet se Kosova është partneri i dytë më i madh tregtar i Shqipërisë, vetëm pas Italisë.

Bizneset e të dyja vendeve kërkojnë rishikimin e dy tarifave: atë të rrugës së Kombit, ku pagesën për ta duhet ta bëjë buxheti i shtetit dhe negocim me koncesionarin për të ulur tarifën 22 euro për skanimin e mallrave për çdo deklaratë doganore që plotësohet.  Vetë ministrja e Financave premtoi dy ditë më parë se do të nisin bisedimet për të të riparë tarifën dhe mënyrën sa herë paguhet ajo për mallrat që skanohen.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.