Gent Ibrahimi zgjidhet kryetar i Këshillit të Lartë të Prokurorisë

Postuar në 19 Dhjetor, 2018 11:55

Gent Ibrahimi është zgjedhur sot kryetar i Këshillit të Lartë të Prokurorisë. Kjo është vendosur në mbledhjen e parë të këtij këshilli që është konstituuar pak ditë më parë.

Me zgjedhjen e Ibrahimit krijohet mundësia ligjore që brenda pesë ditëve të hapet gara për Prokuror të Përgjithshëm, që aktualisht funksionon si zgjedhje e përkohshme.

KLP-ja 11 anëtarë dhe ajo parashikohet si organ në Kushtetutë së bashku me Këshillin e Lartë të Gjyqësorit, mbajtur peng prej dy vitesh për shkak të vettingut dhe një sërë procedurash që janë në shkelje afatesh.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.