Kina inaguron trenin me shpejtësi 350 km/h

Postuar në 05 Shtator, 2018 12:40

Kina  rriti shpejtësinë maksimale të trenave në hekurudhën me shpejtësi të lartë Pekin-Tianjin deri në 350 km në orë, duke zvogëluar kohën e udhëtimit.

Modeli më i ri i trenave i zhvilluar në Kinë do të shkurtojë kohën e udhëtimit midis stacionit hekurudhor të Pekinit Jugor dhe stacionit hekurudhor të Tianjin nga 35 minuta në 30 minuta, pa ndikuar te çmimi i biletës.

"Megjithëse koha ishte vetëm pesë minuta më e shkurtër, unë isha i gëzuar duke përjetuar shpejtësinë e 350 kilometrave në orë"-tha pasagjeri Zheng Yi në trenin C2002 duke i nisur nga Tianjin të mërkurën.Trenat  të Pekinit-Tianjin filluan një orar të ri të trenave të mërkurën, lëvizin me një frekuencë të prej 272 shërbimesh në ditë, sipas China Railway Beijing Group.

http://www.chinadaily.com.cn/a/201808/08/WS5b6a91b8a310add14f384a69.html

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.