Marsi i simuluar në Negev të Izraelit

Postuar në 19 Shkurt, 2018 15:08

Një grup kërkuesish izraelitë kanë përfunduar një eksperiment që simulon habitatin e Marsit. Eksperimenti është kryer në shkretëtirën e Negevit dhe konsiston në imitimin e kushteve në planetin e kuq. Vendndodhja e saktë është qyteti I izoluar i Mitzpe Ramon, që ka një peizash të ngjashëm me Marsin, por i afrohet atij edhe për nga gjeologjia dhe thatësira. Kërkuesit po studionin fusha të ndryshme që mund të jenë me rëndësi në një mision të ardhshëm në Mars përfshirë komunikimet satelitore, efektet psikologjike të izolimit, matje radioaktive dhe kërkimi për shenja jete në terren.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.