Kosovë/500 ha tokë bujqësore në vit transfomohen në truall ndërtimi

Postuar në 08 Maj, 2017 08:46

Disa komuna në Kosovë po njohin një rritje të shpejtë të transformimit të tokës bujqësore në tokë truall ndërtimi. Sipas gazetës “Koha Ditore” bëhet fjalë për 500 ha çdo vit të cilat I humbasin fondit bujqësor dhe kryesisht në komunat e Ferizajt, Fushë Kosovës, Pejës, Prizrenit, Gjilanit dhe ajo e Lipjanit. Ndërtimet përfshijnë zona ekonomike, hapësira biznesi, banesa etj., një proces shqetësues nga një pikëpamje, por tregues zhvillimi nga një perspektivë tjetër.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.