“Yahoo” hap dyert për NSA dhe FBI. Kontroll të gjitha e-maileve hyrëse

Postuar në 05 Tetor, 2016 18:11

Agjencia e lajmeve “Reuters” njofton se kompania “Yahoo” ka skanuar me qindra milionë llogari – e-maile për llogari të NSA-së dhe FBI-së. Përmes një software ajo ka mundësuar kërkimin e të gjitha e-maileve hyrëse të klientëve të vet për informacione specifike të sugjeruara nga shërbimet sekrete amerikane.

“Reuters” i drejtoi pyetje kompanisë për këtë çështje dhe mori përgjigjen se “Yahoo është një kompani që i përgjigjet ligjit dhe vepron në përputhje me ligjet e SHBA-së”, duke mos shtuar më asgjë përtej kësaj.

Çështja është se ligjet amerikane zbatohen në territor amerikan, ndërkohë që kompania ofron shërbime për klientë anembanë botës. 

 

http://www.reuters.com/article/us-yahoo-nsa-exclusive-idUSKCN1241YT

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.