Soros paralajmëron shpërbërje të BE pas shkëputjes së Britanisë

Postuar në 26 Qershor, 2016 10:44

Mediat e identifikojnë si përfituesin më të madh të BREXIT, por miliarderi Xhorxh Soros paralajmëron se dalja e Britanisë nga Bashkimi Europian nënkupton edhe fundin e Unionit. Në një koment për Project Syndicate Soros thotë se shpërbërja e Bashkimit Europian është e pashmangshme. Sipas tij pasojat e shkëputjes së Britanisë mund të jenë favorizuese për ishullin krahasuar me vende të tjera, por "ekonomia dhe qytetarët e Britanisë do të dëmtohen në një perspektivë afatshkurtër dhe afatgjate". Vlen të theksohet se Soros pati përfitime të mëdha në vitin 1992 kur qeveria e atëhershme Britanike nxori stërlinën nga Mekanizmi Europian i Shkëmbiminit Monetar.

Comments

Submitted by Symadhi (not verified) on

Kur flet ky njeri, qe i thone SOROS, duhet te degjohet me shume e shume vemendje.
Deri me sot, fjala i ka ngjitur.
Jane nderruar qeveri, jane nderruar sisteme, jane hequr e vene kryeministra e presidente, por SOROS, ka mbetur gjithmone ai qe ka qene, XHORXH SOROS.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.