Punohet vetëm për “Shqipërinë e gjeneratës tjetër”. Rritje pensionesh me 2%, 0.5% më shumë sesa inflacioni

Postuar në 19 Qershor, 2016 14:29

Qeveria do të indeksojë pensionet duke nisur që nga muaji korrik. 2% shkon rritja e pensioneve, një kuotë minimale kjo dhe që buron nga ligji, që e detyron qeverinë të bëjë indeksimin e tyre në nivelin e inflacionitt.  “Sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë, inflacioni vjetor është rreth 1.5%, por rritja e pensioneve do të bëhet me 2%. Me këtë shifër pritet të rriten të gjitha pensionet, duke filluar nga ato monimale deri tek pensionet maksimale. Kështu pensioni minimal prej 14 mijë lekësh pritet të rritet me 280 lekë. Pra duke filluar nga data 1 gusht një pensionist do të përfitojë minimalisht shtesë në pension me 280 lekë”, raporton “Report TV”.

 http://shqiptarja.com/home/1/indeksimi-nga-qeveria-ja-sa-do-t--rriten-pe...

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.