Hapet sërish tenderi për rrugën Durrës-Kukës

Postuar në 10 Shkurt, 2016 16:00

Dështoi në përpjekjen e parë, por provon sërish. Ministria e Transporteve ka publikuar në Agjencinë e Prokurimeve Publike dhe në gazetën “Financial Times” hapejn e tenderit ndërkombëtar për rrugën Durrës-Kukës. Afati i kontratës është parashikuar 30 vjet dhe parashikon mirëmbajtje dhe investim për ndërtim. “Koncesionari te mbledhë e te mbaje te ardhurat nga rruga dhe ne këmbim te kësaj, duhet te financoje përmirësimin e autostradës, te ndërtoje nje ure mbi lumin Drin ne Kukës dhe te zbatoje punimet me urgjente te stabilizimit te saj. Përparësi do te ketë kompania, e cila kërkon me pak para nga shteti ne formën e subvencionit per te realizuar mirëmbajtjen dhe përfundimin e rrugës”, thuhet në ofertë. Tenderi i parë u anulua pasi kompanitë që morën pjesë, turke dhe kineze dhanë një ofertë që nuk u vlerësua si me leverdi për shtetin shqiptar. 

http://vizionplus.al/shpallet-tenderi-per-durres-kukes/

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.