skema

Ahmetaj shpjegon skemën: Po formalizojmë biznesin e madh (Video)

Postuar në 10 Prill, 2018 12:49

Paralelisht me grevën e biznesit të vogël, ministri i Financave, Arben Ahmetaj doli në një konferencë për shtyp për të shpjeguar se futja në skemën e tvsh-së e subjekteve me xhiro mbi 2 milionë lekë bëhet për të formalizuar biznesin e madh dhese nuk ka për qëllim të shtojë kostot për biznesin e vogël.

Veliaj, versioni i paanimuar i Xha Agros

Postuar në 02 Mars, 2018 22:59

Ndodhi edhe kjo! Kryebashkiaku i Tiranës, Erion Veliaj ka marrë rolin e një agjenti të AZHBR-së (Agjencia për Zhvillim Bujqësor Rural), duke u sqaruar fermerëve procedurën që duhet të ndjekin për të përfituar nga skemat mbështetëse të qeverisë. Merita e tij në këtë rast duhet kërkuar  vetëm tek shpjegimi sesi Ministria e Bujqësisë jep lekë falas, pasi nisma është qeveritare dhe nuk ka të bëjë me bashkinë.

10 mijë vetë më pak në skemën e ndihmës ekonomike

Postuar në 22 Shkurt, 2018 10:25

Ankesat e qytetarëve për skemën e re të ndihmës ekonomike dhe mungesa e të dhënave nga qeveria për numrin e përfituesve gjatë muajve dhjetor 2017-janar 2018 ka krijuar dyshime se ka shkurtime të mëdha në këto lista. Plan-pagesat e 11-mujorit 2017, tregojnë se jashtë skeme mund të jenë lënë afro 10 mijë familje.

Tema Tv

Shënim

Postuar në 13 Shkurt, 2018 13:22

Shënim: Shkrimi me titull: "62 mijë ankesa për mbifaturim nga OSHEE" që shfaqej në këtë url, u hoq nga publikimi pas një rivlerësimi të besueshmërisë të përmbajtjes së materialit origjinal publikuar nga BIRN. Ky shkrim - tema e të cilit është shumë e ndjeshme do të ripublikohet nëse dokumentacioni që pretendohet do të bëhet publik, ose nëse ResPublica do të mund të shtjerë në dorë dokumentet që provojnë se problemi i mbifaturimit paraqitet në praktikë ashtu siç supozohet në shkrimin e BIRN. 

Shpresojmë në mirëkuptimin e lexuesve.

Disa pikëpyetje për skemën e subvencioneve në bujqësi

Postuar në 27 Mars, 2016 12:22

Për skemën e Ish zv/ministri i Bujqësisë, Alban Zusi, thotë se subvencioni në bujqësi duhet të orientohet nga rritja e vlerës. Fondet nuk duhet të falen, sipas skemës aktuale por të kthehen në investime dhe përfituesit pas një periudhe 5 vjeçare të japin “llogari” se sa këto fonde i janë kthyer mbrapsht shtetit përmes pagimit të taksave, apo sa ato kanë ndikuar në punësimin dhe shtimin e të ardhurave . Për të realizuar këtë, Ministria e Bujqësisë duhet të ngrejë një sistem monitorimi për subvencionet dhe të vërë disa kushte.

"Premtimi" i BERZH: Qindra milionë euro financime për bujqësinë

Postuar në 17 Shkurt, 2016 15:57

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim jep shpresa se kërkesa për financime në sektorin e bujqësisë do të çlirojë shuma të mëdha. Drejtoresha e BERZH-it për Europën Juglindore dhe Qendrore Sylvia Ganser-Potts, ka deklaruar sot se në Shqipëri mund të aplikohet një skemë pilot. “Bujqësia është një sektor me potenciale të mëdha dhe qeveria është shumë e interesuar që ky program të funksionojë. Ne do ta nisim dhe do të shohim sesa kërkesë ka nga kompanitë. Nëse skema funksionon, masa e financimit do të rritet në disa qindra milionë euro, për të përballuar të gjithë kërkesën.

Subscribe to RSS - skema