rruga durres kukes

Koncesioni i rrugës Durrës-Kukës, shqiptarët do të paguajnë 175.2 milionë € më shumë sesa oferta e dytë

Postuar në 28 Korrik, 2016 19:56

Kompania turke “Vendeka Bilgi”, fituese e koncesionit për rrugën Durrës-Kukës, do të arkëtojë për 30 vite 596.1 milionë euro, kryesisht nga tarifat ndaj automjeteve. Por ky nuk është problemi. Sipas Top-Channel, shifra është 175.2 milionë euro më e lartë sesa ajo e ofruar nga bashkimi i kompanive të renditura në vend të dytë, çka ngre realisht dyshime për arsyen pse u përzgjodh fituese kompania turke. “Por çmimi nuk është dyshimi i vetëm i tenderit. Edhe procedurat pas tij ngrenë pikëpyetje.

Koncesioni i Rrugës së Kombit, fiton oferta më e shtrenjtë

Postuar në 22 Korrik, 2016 16:34

Ministria e Transporteve shpalli si ofertë të preferuar, për dhënien me koncesion të Rrugës së Kombit konsorciumin turk “Vendeka Bilgi Teknolojileri”. Turqit që marrin shfrytëzimin dhe mirëmbajtjen e rrugës me koncesion për 30 vjet kanë kërkuar 5.6 milion euro në vit subvencion nga shteti.

Ofertat

PD-ja flet përmes kryebashkiakut të Kukësit: Konçesioni për rrugën Durrës –Kukës, shton kostot. Të rishikohet vendimi

Postuar në 02 Qershor, 2016 14:03

Partia Demokratike shprehet kundër dhënies me konçesion të rrugës Durrës-Kukës. Ajo ka folur përmes kreut të Bashkisë së Kukësit, Bashkim Shehu, që ka deklaruar se konçesioni shton kostot për biznesin dhe qytetarët. “Dhënia e rrugës me koncesion përbën kosto shtesë për bizneset dhe qytetarët. Gjithashtu, pagesa për rrugën frenon ardhjen e turistëve kosovarë në Shqipëri”, ka deklaruar Shehu.

Interes për konçesionin e rrugës Durrës – Kukës. Shteti subvencionon për një trafik deri në 4 mijë automjete në ditë. Privati investon 45 mln €

Postuar në 30 Maj, 2016 21:26

Dy shoqëri kanë shprehur interes për marrjen me konçesion të aksit Durrës-Kukës, një proces që do të hapet në ditët e ardhshme. Lajmin e përcjell Top-Channel, që shton se “ofertuesit janë bashkime kompanish “Vendeka-Bilgi” dhe “Catalys and Salillari”. Me interes është formula që do të aplikohet e për të cilën Ministria e Transporteve ka dhënë dakordësinë.

Hapet sërish tenderi për rrugën Durrës-Kukës

Postuar në 10 Shkurt, 2016 16:00

Dështoi në përpjekjen e parë, por provon sërish. Ministria e Transporteve ka publikuar në Agjencinë e Prokurimeve Publike dhe në gazetën “Financial Times” hapejn e tenderit ndërkombëtar për rrugën Durrës-Kukës. Afati i kontratës është parashikuar 30 vjet dhe parashikon mirëmbajtje dhe investim për ndërtim. “Koncesionari te mbledhë e te mbaje te ardhurat nga rruga dhe ne këmbim te kësaj, duhet te financoje përmirësimin e autostradës, te ndërtoje nje ure mbi lumin Drin ne Kukës dhe te zbatoje punimet me urgjente te stabilizimit te saj.

Pages

Subscribe to RSS - rruga durres kukes