replika

Gazeta “DITA” dhe komenti i panxjerrë

Postuar në 10 Shkurt, 2019 14:57

Mendoj se nuk është tragjedi mosnxjerrja e një komenti nga njëra apo tjetra gazetë. Mua më ka ndodhur disa herë të mos mi nxjerrin komentet, dhe kryesisht me MAPO-n dhe DITA-n. Që të mendosh se këto komente të panxjerra kanë humbur përgjatë rrugës, kjo tezë bie shpejt, pasi 1. nuk bëhet fjalë për komentet me pseudonim, të cilat përbëjnë shumicën e komenteve të mia, por bëhet fjalë kryesisht për komentet me emër dhe mbiemër, të cilat përbëjnë vetëm 1-2 % të tyre, dhe 2. bëhet fjalë për ato komente ku trajtohen tema të rëndësishme, të vetmet këto ku unë jap emrin dhe mbiemrin.

Mit'hat Frashëri dhe epopeja e teserës së partisë që është mbi Shqipërinë

Postuar në 22 Nëntor, 2018 14:40

Ndoshta Mit’hat Frashëri do emigronte vetë, madje do ndryshonte edhe amanetin për t’u varrosur në Shqipëri, nëse do kishte dëshmuar dramën e sotme intelektuale të disa socialistëve që kanë qenë dikur partizanë, më pas komunistë, më pas enveristë, për të mbërritur te socializmi.

Replikë me Nexhmedin Spahiun për shkrimin "Cubat e vitit 2050"

Postuar në 31 Tetor, 2018 21:47

 

Ky shkrim nuk ka për qëllim të zbukurojë gjendjen politike dhe vendin e fundit të shqiptarëve në Europë, por vetëm të shquajë shkaktarët historikë të shpërfillur në artikullin e profesorit Spahiu, (“Cubat e vitit 2050”), por pa u ndalur në pjesën e fajit tonë, që e kemi sot.

Pëllumb Xhufi: Një intelektual i mbrujtur në Perëndim!*

Postuar në 30 Mars, 2018 23:55

Arben Putoja në librin e tij “Jetë me kujtime”, thotë:

Enver Hoxha përqafoi hap pas hapi metodat ekstreme të ideologjisë komuniste. Unë që e kam njohur personalisht...e kam pasur gjithnjë të vështirë të konceptoj një intelektual të mbrujtur sadopak me kulturën franceze, të ndjekë verbërisht dogmat staliniste, të ndërmarrë e të zbatojë në shkallë të gjerë një politikë shtypjeje të pamëshirshme.”

Sikleti i anëtarësimit të Shqipërisë në Konferencën Islamike

Postuar në 15 Dhjetor, 2017 18:36

Dje ministri i Jashtëm dhe për Evropën, Ditmir Bushati, foli në Parlament për qëndrimin e Shqipërisë në Konferencën Islamike, mbledhur në një session të jashtëzakonshëm me kërkesë të Turqisë. Samiti u thirr pas vendimit të SHBA për njohjen e Jeruzalemit si kryeqytet i Izraelit. Z. Bushati I pëlqen të bëjë profesorin sa herë që flet; edhe dje në parlament ai sqaroi me rigorozitetin e një qëmtuesi detajesh se Konferenca tani ka ndryshuar emër dhe se aty nuk votohet.

I dashur socialist që të vjen keq për kritikat...

Postuar në 07 Gusht, 2016 01:10

I dashur socialist që të vjen keq për kritikat e mija e që mendon se unë nuk shoh rritjen ekonomike që thotë FMN e Banka Botërore! Po të përgjigjem hapur në këtë koment për rastin e mësipërm...

Problemi nuk qëndron thjesht tek emrat e aksionerëve/ortakëve në kompaninë e përzgjedhur

Replikë me z. Reshat Gega për shkrimin e tij me titull: Modelet e gabuara me restaurimet

Postuar në 19 Shkurt, 2016 15:14

Të adresosh çështjet e konservimit, do të thotë të kesh të gjithë informacionin për procesin, vendimet, materialet e përdorura; do të thotë të kesh vizituar objektet e diskutuara, të kesh diskutuar me autorët e e projektit, shkurtimisht, do të thotë të trajtosh çështjen profesionalisht.

Gay apo avanguardë?

Postuar në 09 Janar, 2016 17:47

Replikë me studiuesin Kamusella

Leximi kryesor i zgjedhjeve 2013-2015: PS-ja nuk është partia e shumicës

Postuar në 17 Dhjetor, 2015 15:05

Sot në Parlament ka patur një shkëmbim të gjatë replikash mes kryeministri Edi Rama dhe parardhësit të tij Sali Berisha. Akuza dhe kundërakuza mes të cilave edhe paralajmërimi i ish-kryeministri që nënvizoi se “flakët e bunkerit duhen lexuar mirë”. Edi Rama tha edhe këtë ndër të tjera në replikën e tij: “Sa për revoltën popullore, ti që më bën thirrje mua të lexoj flakët e bunkerit, duhet të gjesh aftësinë të lexosh rezultatet e zgjedhjeve. Të lexosh rezultatet e 2013-s, të 2015-s dhe bëhu gati të lexosh edhe 2017-n.

Subscribe to RSS - replika