mirëqënie

Si ta kuptojmë devizën "Shtet - Punë - Mirëqenie"?

Postuar në 29 Qershor, 2017 23:56

Logoja e PS-së në fushatë përçon një devizë ndaj së cilës duhet thënë se qeveria po i qëndron si filozofi me aktet e veta. Ajo përputhet me idenë tradicionale etatiste të socialistëve shqiptarë, por thotë me gërma të mëdha edhe se mirëqenia e shqiptarëve vjen e fundit në renditje. Për krahasim, deviza e PD-së “Ekonomi e fortë, e ardhme e sigurtë” i mëshon mirëqenies së individit dhe këtë fakt Basha kërkoi ta theksonte duke përmendur premtime konkrete të cilat nuk ia dëgjoi kush. Dhe kjo është pjesë e fatkeqësisë sonë që lidhet me kulturën politike.

Rritja ekonomike, Shano: Nuk tregon mirëqënie, konsumi është i ulët

Postuar në 08 Tetor, 2015 08:09

Sipas Institutit të Statistikave, ekonomia në tremujorin e dytë të vitit u rrit me 2.53% dhe rritja erdhi kryesisht nga sektori i ndërtimit. Komponenti i konsumit rezultoi në rënie për të dytin tremujor radhazi, ndërsa kontribuesi kryesor ishin investimet.

Subscribe to RSS - mirëqënie