levy

Orientalizimi i Izraelit*

Postuar në 19 Prill, 2017 12:37

Konflikti në Izrael ka tjetërsuar edhe vetë strukturën sociale të shtetit përveçse e ka ekspozuar atë përkundrejt një armiqësie permanente nga vendet arabe. Tri ditë më parë gazetari i njohur Gideon Levy shkrunate një opinion në gazetën “Haaretz” me titull: “Nakba jonë” i cili merrej me luftën e vitit 1967 të cilën Izraeli e fitoi. Titulli sugjeron një fatkeqësi të madhe për hebrejtë, e krahasueshme me eksodin e madh të palestinezëve në vitin 1948 – Nakba – ku nga vendi u larguan 700 mijë njerëz.

"Europa ka harruar se çfarë është”

Postuar në 06 Shtator, 2015 16:34

Bernard-Henri Lévy shkruan së fundmi një opinion në “Project Syndicate” për valën migratore në Europë dhe indiferencën e kontinentit të vjetër. Lévy nënvizon se debati që është hapur në BE anashkalon dhe spekullon me realitetin, pasi “Europa nuk është destinacioni kryesor i imigracionit”. Kjo pasi thuajse 2 milionë sirianë janë vendosur në Turqi dhe ajo pakicë që i drejtohet Europës, “janë aplikantë për liri”. E megjithatë mitet e reja kan nisur të zënë vend në Europë. Një prej të cilëve është edhe ai që e sheh migrimin si projekt i zëvendësimit të popullsisë.

Subscribe to RSS - levy