kontroll

Erdogan lëshon dekret për kontrollin e Teatrit dhe Operës

Postuar në 11 Korrik, 2018 22:03

Dekreti i parë presidencial i lëshuar nga Rexhep Taip Erdogan pas betimit ishte marrja nën kontroll e Teatrit, Operës dhe Baletit të shtetit turk.

Me anë të një dekreti Erdogan ka vendosur për transferimin e strukturave përkatëse nën kompetencën dhe menaxhimin e Presidencës së Republikës.

Kjo është nisma e radhës për t’i përqendruar të gjitha pushtetet në duart e Erdoganit. Sipas tij, kalimi i teatrit në varësinë e Presidencës bëhet me qëllim për të përmirësuar burokracinë.

Administratës do i kontrollohen faturat e ujit (Vendimi)

Postuar në 20 Dhjetor, 2017 16:13

Adminsitrata do të hyjë edhe në vettingun e faturave të ujit. Pas reformës në sektorin e energjisë elektrike, qeveria është duke ndjekur të njëjtin skenar për të formalizuar edhe atë të ujit të pijshëm.

Vendimi i datës 13 dhjetor, urdhëron të gjithë ministritë që brenda datës 15 të çdo muaji, të verifikojnë nëse faturat e ujit janë paguar rregullisht apo jo. Këtë herë vendimi nuk përcakton penalizimet që do të merren ndaj adminsitratës, por masat për moszabtimin e tij, lihen në dorë të titullarit të institucionit.

20 milion dollarë dëme në tendera, ankande dhe konçesione

Postuar në 25 Gusht, 2017 17:30

Sesi është qeverisur në 4 vitet që lamë pas është e dokumentuar në raporte që në të shumtën e herës mbeten konfidenciale.  Letrat tregojnë për abuzime të mëdha me financat publike.Detyrimet e prapambetura janë një gangrenë që nuk i kanë shpëtuar buxhetit të shtetit edhe gjatë vitit 2016-të. Drejtoria e kontrollit financiar të brendëshëm, një strukturë që varet nga ministria e Financave, ka hartuar një raport të detajuar për performancën e të gjitha minsitrive dhe bashkive në Shqipëri të cilat menaxhojnë fondet publike.

Tjetër disfatë e SHBA në Siri, Assad i ndihmuar nga Rusia merr nën kontroll Aleppo-n (Foto, Video)

Postuar në 13 Dhjetor, 2016 10:24

Forcat mbështetëse të presidentit Assad në Siri  janë "momentet e fundit para shpalljes së “fitores" në një nga betejat më të përgjakshme të konfliktit që mban të mbërthyer vendin prej më shumë se 3 vjetësh. Aleppo raportohet që në pjesën më të madhe të ketë kaluar në duart e ushtrisë qeveritare, e ndihmuar edhe nga forcat ruse. Me rënien e Aleppos-s, presidenti Assad efektivisht ka nën kontroll dhe 5 qendra të rëndësishme të Sirisë, si Damssku, Homs, Hamas dhe Latakia.

Skemë e re kontrolli tatimor, algoritmi zgjedh 6 sektorët me risk të lartë evazioni

Postuar në 28 Tetor, 2016 21:22

Tregtia me pakicë e shumicë, hoteleri-turizmi, restorantet, ndërtimi, profesionet e lira dhe bujqësia janë sektorët ku do të përqëndrohen shumica e kontrolleve dhe vlerësimeve të administratës tatimore. 6 sektorët ku do të përqëndrohet kontrolli tatimor janë përzgjedhur nga sistemi kompjuterik i Tatimeve. Drejtoresha e re e Tatimeve, Vasiliko Vjero tha në në një intervistë për Top Channel se këto sektorë rezultojnë me risk të lartë për evazion dhe këto degë do të jenë targeti kryesor i kontrolleve.

Radiografi për Prokurorët e Posaçëm, shpjegime edhe për kontakte me persona të akuzuar publikisht

Postuar në 19 Gusht, 2016 11:30

Prokurorët e gjyqtarët që do të përzgjidhen për të qenë pjesë e Strukturës së Posaçme Antikorrupsion (SPAK) do të jenë të kontrolluar në çdo aspekt të jetës së tyre për dhjetë vite.
Nën kontroll do të jenë edhe krushqitë deri në Shkallën e Dytë për dhjetë vitet e fundit. Përveç komunikimeve në telefon apo llogarive bankare, sipas një dokumenti të siguruar nga “Panorama”, prokurorëve do t’u kërkohen të dhëna edhe për “krushqitë” deri në brezin e dytë.

Rezistoi dhe është gati të rimarrë kontrollin e të gjithë Sirisë

Postuar në 12 Shkurt, 2016 21:02

U krijua përshtypja se do kishte fundin e Gedafit por Bashar Al Asad rezistoi. Presidenti i Sirisë qëlloi një kockë e fortë për rebelët dhe perëndimin që kërkuan largimin e tij si shpëtim për popullin sirian nga një dictator. Pas 5 vitesh konflikt, Bashar Al Asad është aty dhe me ndihmën e miqve rusë është gati të rimarrë kontrollin në të gjithë terrirorin e vendit.

Dështuan edhe policët gjermanë. Tani kontrollet po i bëjnë policët grekë

Postuar në 22 Shtator, 2015 17:16

Sot “Top-Channel” njoftonte për një problem në kufirin shqiptaro-grek, teksa pala greke po kthente shtetas shqiptarë që pretendohet se shkojnë në vendin fqinj për punësim sezonal. Dhe në fakt nga prononcimet e disa prej tyre, ashtu siç paraqiten në kronikë, kështu është edhe e vërteta: ata duan të shkojnë për punësim sezonal në Greqi, por pala greke ka aktivizuar marrëveshjen për lëvizjen pa viza, që i jep të drejtë shteteve të kërkojnë garanci financiare, përveç të tjerave.

Subscribe to RSS - kontroll