koncesion

Qeveria greke jep me konçesion 14 aeroporte. Përfitues vetëm një: Kompania gjermane “Fraport”

Postuar në 18 Gusht, 2015 15:36

Qeveria greke e Alexis Tsipras ka vendosur të japë me konçesion 14 aeroporte. Fitues i tyre është vetëm një firmë: gjermania “Fraport”. Vlera e konçesionit është 1.23 miliardë euro dhe aeroportet që përfshihen në këtë skemë menaxhimi janë: Selaniku, Korfuzi,, Kania, Qefalonia, Zakinthos, Aktio, Kavala, Rodi, Kos, Samos, Mitilini, Mikonos, Santorini and Skiathos.

E fundit: Qeveria përgatitet të japë me koncesion qeverisjen për dy vjet. Arsyetimi: Privati e bën më mirë...

Postuar në 17 Gusht, 2015 21:52

Gati taksimi i rrugëve dhe mirëmbajtja me konçension nga të huajt

Postuar në 13 Gusht, 2015 21:14

Ministria e Transporteve është duke hartuar listën e rrugëve që do të taksohen me qëllim sigurimin e fondeve për mirëmbajtjen e tyre. Studimi është kryer nga BERZH në bazë të marrëveshjes me qeverinë shqiptarë për Strategjinë e Taksimit të Rrugëve. E reja është se akset e rëndësishme rrugore në Shqipëri do t’i besohen për mirëmbajtje kompanive të huaja. Drejtori i Autoritetit Rrugor të Veriut  tha për Ora News se këtë parashikon projekti i ri i qeverisë shqiptare sipas një studimi të kryer me Bankën Botërore, në të cilin janë evidentuar 90 pika të zeza.

A është anulluar koncesioni i parkimeve në Vlorë? Investigimi: Nëse ndodh, bashkia duhet të paguajë 2.2 mln euro kompensim

Postuar në 11 Gusht, 2015 12:32

Çfarë do të ndodhë me konçesionin e parkimeve në Vlorë, për të cilin u tha se është anulluar? Investigim.al trajton këtë çështje duke zbardhur kontratën e nënshkruar mes Bashkisë dhe kompanisë së vetme në konkurim. Në të parashikohen kushtet e kontratës, shkeljet, përfitimet, penalitetet dhe detyrimet e kompanisë fituese. Kjo kompani koncesionare krijoi bashkimin e përkohshëm të dy kompanive të regjistruara në Delaëere të SHBA dhe Rosh Pina të Izraelit dhe specifikisht “Tis Holdin  LLC” dhe “On Track Innovations  LTD”.

Pages

Subscribe to RSS - koncesion