kodimi

Algoritmi është politik*

Postuar në 12 Maj, 2020 02:20

 

Programimi kompjuterik është bukë e djathtë. Ose kështu na kanë bërë të besojmë gurutë e botës dixhitale. Që nga premtimi i code.org se “kushdo mund të mësojë” te komentet e drejtorit ekzekutiv të Apple, Tim Cook se të kodosh është “argëtuese dhe ndërvepruese”, arti dhe shkenca e krijimit të softuerëve është tani e hapur dhe e përdoruesjme njësoj si alfabeti.

BE, kërkohet thyerja e komunikimeve të koduara si masë kundër terrorizmit

Postuar në 23 Qershor, 2017 10:53

Në samitin e fundit të BE-së në Bruksel, mbajtur më 22 qershor, është miratuar në parim thyerja e kodimit të komunikimeve elektronike përmes shërbimeve si Whatsapp. Kjo në emër të luftës kundër terrorizmit që po imponon rregulla dhe reduktim të hapësirës së lirisë së qytetarëve. Sipas drejtuesve të shteteve anëtare ky privilegj që u lejon terroristëve të komunikojnë nën perden e enkriptimit dhe privatësisë duhet të adresohet, pasi po ekspozon vendet ndaj goditjeve terroriste.

Subscribe to RSS - kodimi