kercenimi kibernetik

Kërcënimi kibernetik iranian shtyn projektin e fiskalizimit. Qeveria lë në fuqi sistemin e kasave

Postuar në 21 Janar, 2020 01:52

Sot seksioni shqip i agjencisë gjermane të lajmeve, Deutsche Welle parlajmëronte se Shqipëria kërcënohet nga sulmet kibernetike të Iranit. Nuk dihet burimi i informacionit për ata që prononcohen për këtë media, por në të vërtetë ky kërcënim ekziston realisht. 

Madje, sipas burime të sigurta për “Të Kripura” qeveria shqiptare ka nisur të marrë masa konkrete për t’u mbrojtur nga Irani që konsiderohet një vend potencial për goditjen e infrastrukturës informatike. 

Beteja jonë me hackerët, bloggerët, komentuesit e urrejtjes

Postuar në 14 Dhjetor, 2016 15:00

Zyra e shtypit e Ministrisë së Mbrojtjes njofton se sot është zhvilluar Konferenca e dytë e Forumit Shqiptar të Sigurisë, e cila “synon të nxjerrë në pah panoramën e sotme të kërcënimeve ashtu si edhe strategjinë, metodat dhe zgjidhjes së zbulimit, vlerësimit, menaxhimit dhe trajtimit të rrezikut, bazuar në trinomin: teknologji – njerëz – proces”.

Subscribe to RSS - kercenimi kibernetik