ildkpi

Ekspozohet sërish ILDKPI, hetim për kreun e AMA-s

Postuar në 23 Janar, 2017 11:21

Gentian Sala, kreu i Autoritetit të Mediave Audiovizive është vënë zyrtarisht nën hetim nga Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive pas publikimit në media të deklaratave të tij të pasurisë dhe bashkëshortes, e cila vetëm në 1 vit u shtua me 164 mijë euro. Një rast që ekspozon sërish institucionin që duhet të kontrollojë dhe verifikojë pasurinë e zyrtarëve të lartë, por që kujtohet t’u futet hetimeve sa herë pasuria e zyrtarëve bëhet çështje mediatike dhe për pasojë nxjerr zbuluar edhe ILDKPI-në.

Teatri i radhës, ILDKPI i riverifikon pasurinë e Alfred Pezës

Postuar në 16 Janar, 2017 10:56

Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurive  dhe Konfliktit të Interesave ka njoftuar se kreu i saj Shkëlqim Ganaj ka urdhëruar fillimin e procedurave të kontrollit të plotë dhe hetimit administrativ për të gjitha deklaratat e interesave private që prej vitit 2003, të deputetit Alfred Peza.

Gjykata e Lartë rrëzon prokurorinë për hetimin e ILDKPKI-së

Postuar në 11 Janar, 2017 15:16

Përballja mes Prokurorisë dhe Inspektoriatit të Lartë të Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurisë dhe Konfliktit të Interesit duke se ka shkuar në favor të këtij të fundit. Kësja I do shtuar edhe se të humburit jemi ne të gjithë. Prokuroria kishte nisur një hetim për shpërdorim detyre ndaj ILDKPI-së pas dyshimeve se në dy vitet e fundit nuk u verifikua pasuria e asnjë zyrtari të lartë. Një hetim kryesisht ky pa ndonjë fakt. Në dy shkallët e para kërkesa e Prokurorisë për të sekuestruar serverat e ILDKPI-së u hodh poshtë, çka ka çuar organin e akuzës të bëjë rekurs në Gjykatën e Lartë.

Publikohet një listë e gjyqtarëve dhe prokurorëve të kallëzuar nga ILDKPI-ja. A do të procedojë ministri me shkarkime?

Postuar në 06 Mars, 2016 10:56

Dje u raportua nga televizioni “AbcNews”, që referonte burime të ambasadës amerikane në Tiranë, se mes gjyqtarëve dhe prokurorëve që iu refuzohen vizat e hyrjes për në ShBA, janë edhe ata që janë kallëzuar nga ILDKPI-ja për fshehje të pasurisë dhe falsifikim dokumentesh. Ministri i Drejtësisë deklaroi gatishmërinë për të proceduar me shkarkimin e tyre, nëse ambasada informon zyrtarisht ata që iu refuzohet viza, por lajmi se mes tyre janë ata që janë kallëzuar nga ILDKPI-ja e zhbën këtë lojë të Ylli Manjanit, sa kohë që kallëzimet janë publike.

Gjyqtarët e refuzuar nga SHBA, mes tyre edhe 14 të kallëzuar nga ILDKPI

Postuar në 05 Mars, 2016 15:27

Lista e zezë e ambasadës amerikane për gjyqtarë të korruptuar përfshin edhe 14 gjyqtarë tëkallëzuar penalisht nga Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrollit të Pasurisë dhe Konfliktit të interesit për fshehje të pasurisë dhe falsifikim dokumentesh. “ABC NEWS” referon burime të ambasadës që të kenë pohuar se 14 gjyqtarët e mësipërm janë pjesë e listës, por se lista nuk fillon e mbaron me ta. “Burimet thonë se pavarësisht që prokuroria mund të ketë pushuar çështjen ndaj këtyre gjyqtarëve, emrat e tyre nuk janë përjashtuar nga lista e zezë e refuzimit dhe anulimit të vizave amerikane.

Subscribe to RSS - ildkpi