hage

Vetëhelmohet në sallën e gjyqit gjenerali kroat (Video)

Postuar në 29 Nëntor, 2017 15:55

Ndërroi jetë pasi u vetëhelmua në sallën e gjyqit në Hagë, ish-komandanti i trupave kroate të Bosnjës, Slobodan Praljak.  72-vjeçari i akuzuar për krime lufte, piu helmin teksa gjykatësi i rikonfirmonte akuzat. Praljak vuante dënimin me 20 vite burg për masakrat e kryera në Mostar. Krahas urdhërave për vrasje e diskriminim etnik ndaj myslimanëve të Bosnjes, ish-gjenerali kroak akuzohet për urdhërin e shkaterrimit të urës së shekullore të Mostarit në vitin 1993.

OKB-ja hap në Hollandë qendrën për monitorimin e robotëve dhe inteligjencës artificiale

Postuar në 29 Shtator, 2017 09:52

Zhvillimi i robotëve dhe inteligjencës artificiale po aktualizon edhe potencialin kërcënues të tyre për mbarë botën. Megjithë të mirat e këtij hapi të madh teknologjik dhe jo vetëm, rreziqet e prezantimit të këtij “lloji” të ri në mjedisin njerëzor, ka patjetë implikime të mëdha. Për këtë arsye. OKB-ja ka themeluar në Hollandë një qendër për monitorimin e inteligjencës artificiale, me synim parashikimin e kërcënimeve të mundshme.

Subscribe to RSS - hage