gjykimi

Gjykim, jo Vetting për politikën

Postuar në 08 Shtator, 2018 12:59

Sot politika shqiptare po propozon vettingun për veten. Pasi nxori në shitje të gjithë shërbyesit e vet në gjyqësor dhe prokurori, politika shqiptare po shpenzon edhe shpresën e fundit që ushqehet nga populizmi: Vettingu. Pastrimi radhëve të saj përmes largimit. Ne e shohim sesi gjyqtarë të korruptuar sot dalin nga sistemi pse nuk justifikojnë pasurinë, por askush prej tyre nuk ndëshkohet penalisht për këtë shkelje. Askush prej tyre nuk gjykohet sesi korrupsioni nga sjellë implikime në hetime, në vendime gjyqësore.

Shembujt pozitivë nga Kroacia

Postuar në 06 Shtator, 2018 14:02

Kryebashkiaku i kryeqytetit kroat, Zagreb, Milan Bandiç është vënë së fundmi nën hetim dhe po gjykojet për abuzim me detyrën. Sipas raportimeve mediatike, Bandiç akuzohet se ka sjellë dëm dhjetëra mijëra euro, shifra këto që për atë që ndjek politikën në Shqipëri, ngjajnë si dhurata. 
I njohur për akte popullore si ulja e çmimit të tramvajit, Bandiç konsiderohet si një ndër politikanët më të fuqishëm në Kroaci.

Paralizë në Gjykatën e Lartë, 26 mijë dosje të pagjykuara

Postuar në 21 Prill, 2018 21:01

Reforma në drejtësi ka futur në kaos edhe Gjykatën e Lartë. Mbarimi i mandatit të disa gjyqtarëve ka bërë që në Gjykatën e Lartë të mbesin 9 gjyqtarë nga 19 që duhet të ishin normalisht. Ndërkohë 9 gjyqtarët e mbetur kanë për të gjykuar mbi 26 mijë dosje, çka është në fakt paralizim i punës. Nuk dihet sesi do të procedohet për të zgjidhur këtë situatë që vazhdon prej kohësh dhe mbi të gjitha nuk dihet sa është kostoja e këtij bllokimi absurd që mban peng marrëdhënie civile, administrative dhe penale për mbarë vendin. 

TvT

Mbyllet hetimi për Kserën, gati të dalë para gjykatës

Postuar në 06 Maj, 2016 11:57

Prokuroria e Tiranës ka përfunduar hetimin dhe dërgon për gjykim ish-ministrin e Punës dhe Çështjeve Sociale, Spiro Ksera, për 4 ish-vartës të tij dhe administratorin e një kompanie private, pasi akuzohen se kanë vjedhur rreth 30 milionë lekë të reja, nëpërmjet procedurave fiktive për realizimin e disa aktiviteteve të pazhvilluara.

Subscribe to RSS - gjykimi