Der Spiegel

Mësimi i pandemisë/Mjekësia duhet të jetë një e Drejtë e Njeriut!

Postuar në 28 Prill, 2020 14:16

 

***

Kthime me forcë dhe të paligjshme të imigrantëve nga Greqia drejt Turqisë

Postuar në 22 Dhjetor, 2019 14:29

Revsiat gjermane “Der Spiegel” publikon së fundmi materiale video që sipas saj provojnë se autoritetet greke kanë inkurajuar, apo lejuar kthimin me forcë të emigrantëve ilegalë drejt Turqisë pa një proces të rregullt azili.

"Mirupafshim Europës"

Postuar në 12 Maj, 2018 18:24

Revista Spiegel ka tërhequr vëmendjen me kopertinën e kësaj jave. Në stampën e saj tregohet një dorë që ka të ngritur gishtin e mesit, në majën e të cilit është presidenti amerikan Donald Trump. Kopertina shoqërohet me titullin "Mirupafshim Evropës"

Në këtë mënyrë, revista komenton vendimin e presidentit amerikan për t’u tërhequr nga marrëveshja bërthamore me Iranin. Analistët theksojnë se marrëdhëniet euro-amerikane do të zbhehen pasi vendet e BE-së kanë pasur një rol krysor në arritjen e marrëveshjes bërthamore me Iranin.

Der Spiegel: Gjuetia për thesarin e Mesdheut

Postuar në 19 Shkurt, 2018 17:58

Revista gjermane “Der Spiegel” botoi një artikull mbi fushat e gazit me titull "Gjuetia për thesarin e Mesdheut". Sipas saj, Mesdheu ka rezerva të mëdha gazi dhe shumë vende duan ta shfrtyëzojnë këtë pasuri.  Ajo çka vihet re ëshë një përshkallëzim i konfliktit mes Izraelit dhe Libanit dhe Turqisë e Qipros.

Der Spiegel: Liderët autoritarë të Ballkanit keqpërdorin BE-në

Postuar në 09 Janar, 2017 11:12

Në çdo vend të Ballkanit Perëndimor sundojnë politikanë autoritarë dhe klika të korruptuara, të cilat gjithnjë e më tepër po largohen nga demokracia dhe shteti ligjor, thuhet në një artikull të botuar sot në prestigjiozen gjermane Der Spiegel, ku analizohen raportet e BE-së me këto vende.

Angela Merkel sipas një portretizimi me frymëzim nga "Nënë Tereza"

Postuar në 19 Shtator, 2015 23:46

Zemërgjerësia dhe shpirti human i “Nënë Terezës” është gjetur si metafofë për të ironizuar zonjën e hekurt të Gjermanisë dhe vendimet që ajo mori fillimisht për të pritur një numër të madh emigrantësh nga Lindja që po mësyjnë Europën dhe më pas lëshimin e urdhërit për të rikthyer kontrollet në kufirin me Austrinë.

Revista “Spiegel” portretizoi kancelaren Merkel me veladonin e Nënë Terezës për të kritikuar qëndrimin që Gjermania po mban ndaj krizës së emigrantëve sirianë.

Subscribe to RSS - Der Spiegel