borxh

Qeveria greke kërkon 3 miliardë euro borxh

Postuar në 04 Mars, 2017 14:02

Qeveria greke ka kërkuar ndihmë financiare nga Banka Botërore, raporton në Politico. Artikulli citon deklaratën e një përfaqësuesi të Bankës, i cili tha se "Athina ka kërkuar asistencë teknike dhe financiare për të adresuar sfida të tilla si papunësia afatgjatë, konkurrenca,  rritja ekonomike dhe mbrojtja
sociale. Sipas procedurës së ndjekur në raste të tilla, çdo vendim

Kërcënimi për ekonominë, 35 kompani kanë një borxh të pakthyer prej 1 miliardë dollarësh

Postuar në 26 Shtator, 2015 07:50

Është një borxh prej 125 miliardë lekë ose 1 miliardë dollarë që bizneset dhe individët u kanë bankave. Janë para të pakthyera, ose më saktë para të painvestuara në ekonomi. Kjo përbën dhe një nga kërcënimet më të mëdha për ekonominë e vendit. Në një kronikë të trasmentuar nga “Tv Klan” thuhet se më shqetësues është fakti që 56% e këtij borxhi, afro 70 miliardë lekë është vetëm borxhi i pakthyer nga 35 korporata të mëdha në vend të cilat po keqpërdorin kapitalet e qytetarëve shqiptarë.

Rritet borxh për shqiptarët, 2500 euro për frymë

Postuar në 24 Shtator, 2015 08:31

Një shqiptar me të ardhura mesatare do të duhet të punojë në më shumë se gjysmën e vitit për të shlyer pjesën e tij të borxhit kombëtar. Kjo sepse në mesin e vitit 2015, borxhi publik i Shqipërisë ka arritur në mbi 2500 euro për frymë. Sipas të dhënave nga Ministria e Financave dhe Instituti i Statistikave, borxhi publik, pa përfshirë detyrimet e prapambetura për çdo qytetar shqiptar përbën rreth 70% të prodhimit vjetor për frymë. Mbështetur në të dhënat statistikore, borxhi për frymë ka vlerën e më shumë se shtatë pagave mesatare mujore në ekonominë shqiptare.

Subscribe to RSS - borxh