ashpersim

Kamzhik i ri për krimin elektoral

Postuar në 22 Maj, 2017 18:27

Marrëveshja Rama-Basha prodhoi edhe një Kod të Ri Penal për zgjedhjet, ku krimi elektoral dënohet me burg. Ndryshimet miratuan me konsensus dhe brenda 1 ore

Shkelja e fshehtësisë së votimit

Shkelja e rregullave që garantojnë fshehtësinë e votimit nga ana e zgjedhësit, nëpërmjet fotografimit të fletës së votimit, ose filmimit të saj, shfaqjes tek persona të tjerë ose dokumentimit me çdo mjet dhe formë të mënyrës sesi ka votuar, përbën vepër penale dhe dënohet me burgim nga gjashtë muaj deri në tre vjet.

Tahiri propozon ashpërsim të Kodit Penal për kanabisin, por nuk sqaron pse s’bëhet publik raporti i Guardia Di Finanza

Postuar në 20 Tetor, 2016 11:44

Ministri i Brendshëm doli sot para mediave për të lajmëruar ashpërsimin e dënimeve në Kodin Penal për kultivuesit dhe trafikantët e drogës. Ai tha se të gjitha forcat speciale dhe drejtorisë së kufirit do të jenë 24 orë në patrullim intensiv të rrugëve tokësore dhe detare.

Burg për kuponin tatimor,Totozani: Duhen politika të reja sociale, jo ashpërsim i kodit penal

Postuar në 10 Nëntor, 2015 12:58

Avokati i Popullit i ka dërguar disa mendime dhe sugjerime Komisionit për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut, mbi projektligjin për ashpërsimin e penaliteteve për biznesin.
Në ndryshimet e dispozitave aktuale të Kodit Penal duket qartë një ashpërsim lidhur me llojet e dënimit dhe masat e dënimit me burgim, faktit që sipas Avokatit të Popullit nuk përbën shqetësim masa e butë e dënimit për veprat penale, por moszbatimi i ligjeve nga strukturat ligjzbatuese.

Subscribe to RSS - ashpersim