aleksander karpushin

Kush e nisi Luftën e Dytë Botërore?

Postuar në 01 Shtator, 2019 16:02

Këto ditë bota do të përkujtojë një datë të zymtë: plot 80 vjet më parë, më 1 shtator 1939, trupat gjermane kaluan kufirin polak duke filluar kështu Luftën e Dytë Botërore, e cila mori dhjetëra miliona jetë.

 

80-vjetori i Marrëveshjes së Mynihut

Postuar në 01 Tetor, 2018 13:13

80 vjet më parë, më 30 shtator 1938 në Mynih u nënshkrua një “marrëveshje”, e cila ka hyrë në histori si “komploti i Mynihut” i katër fuqive: Gjermanisë, Italisë, Britanisë së Madhe dhe Francës. Ky dokument, jo vetëm luajti një rol tragjik në fatin e Çekosllovakisë duke lejuar fillimin e pushtimit të saj nga Gjermania fashiste, por u bë edhe një nga ngjarjet kryesore që favorizuan shpërthimin e Luftës së Dytë Botërore.

Ambasadori i Rusisë: "Ka ardhur koha që Ballkani të mos përdoret për lojëra gjeopolitike"

Postuar në 15 Shkurt, 2018 18:07

Ambasadori i Rusisë në Shqipëri, Aleksandër Karpushin ka folur sot gjatë një aktiviteti me temë: “Politika e jashtme e Rusisë: Shqipëria dhe çështje strategjike”, organizuar nga Instituti i Studimeve Ndërkombëtare, për marrëdhëniet dyplaëshe. Ai i është referuar raporteve njerëzore të trashëguara nga koha e pas luftës së Dytë Botërore, për të nënvizuar një shembull të mirë që sot sipas tij pengohet të zhvillohet më tej.

Subscribe to RSS - aleksander karpushin