Linkedin në dyert e gjykatave

Postuar në 14 Qershor, 2014 04:03

Dyert e gjykatave cdo ditë e më shumë trokiten nga njerëz që duan ruajtjen e privatësis së tyre.Mendojmë që jeta private ngelet jetë private por harrojmë që ne jemi përdorues të rregullt të shumë rrjeteve sociale.Persona të ndryshëm patën shumë problem me google kohët e fundit ,shumë të tjerë me facebook ku historitë e tyre private përdoreshin për reklama të ndryshme e me në fund disa sa të tjerë me Linkedin. Së fundmi faqja jote përdoret për shumë gjëra pa dijenin tonë.Cdo ditë ti shton miq edhe pse ti mund të mos ta përdorësh për një ditë të tërë adresën tënde mund të dërgojnë mail kompanive të ndryshme edhe pse ti i ke dërguar njëherë por automatikisht dërgohen për ti rikujtuar po kjo prapë bëhet pa dijenin tënde. Ky problem erdhi kohët e fundit nga një kompani private në Gjyqin e Qarkut në San Jose në Kaliforni. Ky veprim bën që reputacioni  i përdoruesit të dali shumë keq sepse dërgohen mail të ndryshme pa dijenin e tij në adresa ku janë dërguar njëherë këto mail.  

Linkedln nuk jep asnjë informacion në lidhje me dërgimin e ftesave të shumta. Sipas gjyqtarit Judge Koh kjo faqe rrjeti mund të ketë abuzuar me ligjin e Kalifornisë kundrejt të drejtës dhe publicitetin.I cili mbron cdo përdorues nga përdorimi i paligjshëm në emër  të tij pa dijenin e tij për qëllime komerciale. Po mblidhen  shumë padi dhe më pas do të verifikohen nëse janë të vërteta apo jo. Përsa i përket Linkedln, zëdhënësja Crystal Braswell shprehet që gjykata po vepron në mënyrën e duhur për paditë të pa baza  stafi i Linkledin do të vazhdoj të luftoj kundër këtyre padive sepse janë të pa baza, për arsye se anëtarët e Linkedln kanë pranuar vet të ndajnë kontaktet e tyre me këto kompani.

Shumë persona cdo ditë edhe pse nuk janë të kënaqur edhe paditë janë të shumta për këto rrjete nëpër gjykata personat janë në pritje të marrjes të një vendimi. Sdihet kur do të jepet njëherë e mirë një zgjidhje gjithë këtyre probleme thjesh deri tani dijmë që rrjetet sociale lirisht mund të përdorin të dhënat tona personale edhe pa dëshirën tonë.

 

i.h

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.