BE-ja duhet të rinisë negociatat me Turqinë

Postuar në 03 Gusht, 2020 14:55

Ish-ambasadori gjerman në Turqi, Martin Erdmann ka bërë thirrje që Bashkimi Europian të vazhdojë procesin e negociatave të anëtarësimit të vendit në union. Ai ka folur në kanalin radiofonik gjerman Deutschlandfunk duke cilësuar se:

Negociatat me Turqinë duhen riaktivizuar

Sipas tij shoqëria turke është demokratike në tërësinë e vet dhe kjo duket në ecurinë elektorale. Dy vjet më parë Bashkimi Europian ndërpreu procesin e negociatave ndërkohë që presidenti francez Macron propozoi partneritet strategjik. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.