Dënimi i parë për komente ndaj grave në Francë

Postuar në 26 Shtator, 2018 11:24

Dënimi i parë për ngacmimin seksual në rrugë është realitet në Francë. Një burrë që "preku" një grua në një autobus afër Parisit, duke bërë komente për trupin e saj u dënua me tre muaj burg dhe gjobë.

Burri, i cili ishte nën ndikimin e alkoolit kur hipi në autobus, e preku 21-vjeçaren në anën e pasme të trupit dhe i foli me fjalor fyes për gjoksin e saj. Gjykata e quajti një sulm të qartë seksual duke e dënuar me 3 muaj burg dhe 300 euro gjobë. 

Zyrtarët e Ministrisë së Drejtësisë dhe drejtësisë kanë vënë në dukje se gjoba është e para që zbatohet sipas ligjit, i cili synon të parandalojë komentet fyese dhe sjelljet e e pahijshme ose pëshpëritjet ndaj grave, të cilat janë të zakonshme në rrugët e Francës.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.