Para publike drejt televizioneve private. Pritet dyfishimi i tarifës aktuale për aparatin televiziv

Postuar në 13 Qershor, 2018 12:00

Është zbardhur projektligji që synon transferimin e një pjese të të ardhurave nga tarifa e aparatit televiziv drejt televizioneve private. Akti që është i paprecedentë, vendos kushte favorizimi financiar për operatorë privatë duke e bërë këtë me para publike. Sipas projekvendimt që sugjeron amendim të ligjit “Për mediat audiovizive” parashikohet krijimi i Fondit të Transmetimit që do të ndajë paranë e dhënë nga qytetarët në masën 70$% për RTSh-në dhe pjesën tjetër për operatorët privatë. Siç mund të merret me mend pritet që tarifa aktuale prej 100 lekësh(të reja) do të rritet, pasi në këtë shifër, përfitimi mbetet i papërfillshëm.

Do të jetë Autoritetei i Medias Audiovizive ai që do të shpërndajë fondin për privatët duke i bazuar në përqindjen e faturimit të shitjes së reklamës gjatë vitit paraardhës. Një biznes me paratë publike.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.