“Përherë e më shumë nostalgjikë të Jugosllavisë në Serbi”

Postuar në 30 Nëntor, 2017 11:31

Në Serbi ka përherë e më shumë nostalgjikë të Jugosllavisë, por një gjë e tillë nuk raportohet. Kështu mendon të paktën Joska Broz, nipi i ish-liderit jugosllave, Josip Broz Tito, i cili ka folur për Pink Tv me rastin e ditës së Republikës, 29 nëntori. 
“Askush nuk i pyeti njerëzit nëse donin apo jo që të shpërbëhej Jugosllavia. Ishte një vendim i marrë nga disa figura të fuqishme. Përherë e më shumë njerëz janë jugo-nostalgjikë. Unë e festoj këtë ditë si të shenjtë. Dhe kjo ditë po festohet përherë e më shumë, thjesht nuk raportohet”, citohet ai. 

Sipas tij Jugosllavia ishte themeluese e një prej organizatave më të fuqishme që bashkonte 2/3 e njerëzimit. Fjala është për Lëvizjen e të Paangazhuarve. 

http://www.b92.net/eng/news/politics.php?yyyy=2017&mm=11&dd=29&nav_id=102913

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.