Yee: Traktati i Miqësisë mes Maqedonisë dhe Bullgarisë, i rëndësishëm për gjithë Ballkanin

Postuar në 05 Shtator, 2017 11:23

Zëvendësndihmës Sekretari për Çështjet Europiane dhe Euraziatike në Departamentin amerikan të Shtetit, Briqn Hoyt Yee ka përshëndetur firmosjen e Traktatit të Miqësisë mes Bullgarisë dhe Maqedonisë, duke vlerësuar se ai është i rëndësishëm për mbarë rajonin. 

“Përshëndes traktatin e miqëssisë mes Maqedonisë dhe Bullgarisë, i rëndësishëm si për të dyja vendet ashtu edhenpër rajonin”, tha Yee gjatë një takimi me zv.kryeministrin bullgar, njëkohësisht ministër i Jashtëm, Ekaterina Zaharieva. Kjo e fundit ka cilësuar si aspekt shumë pozitiv të traktatit, nënshkrimin e tij pa ndihmën e faktorëve të huaj. 

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.