Video/Krijimi i Regjencës më 1943. Në pamje, Lef Nosi, Bedri Pejani dhe Xhaferr Deva

Postuar në 09 Gusht, 2017 11:37

Lef Nosi, Bedri Pejani dhe Xhaferr Deva, në vitin 1943. Video me rastin e krijimit të Regjencës Shqiptare. Nën pushtimin gjerman në Tiranë, më 14 shtator 1943 mbahet i ashtuquajturi Kuvendi Kombëtar që e shkëputi Shqipërinë nga Italia dhe e shpalli shtet të pavarur dhe neutral. Një akt formal i urdhëruar nga Gjermania naziste që kishte në realitet pushtetin në Shqipëri.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.