Kokëdhima me parti të re majtas

Postuar në 20 Prill, 2017 21:23

Koço Kokëdhima ka deklaruar gjatë një takimi sot në Lushnje se lëvizja e tij do të kthehet në parti politike. 

Deri në datën 29 prill ne do marrim vendimet. “Zgjidhja” do të kthehet në parti politike. Rama punoi deri në fund për përçarjen e PS-së dhe për likuidimin politik të Kokëdhimës dhe të “Zgjidhjes”. Kokëdhima investoi gati 20 vjet pasuritë dhe gjithçka kishte për të mirën dhe bashkimin e të majtës, për fuqizimin dhe demokratizimin e Partisë Socialiste. Rama po e përçan përfundimisht PS-në, ndërsa unë lufova deri në fund për ta mbajtur atë të bashkuar. Historia do ta gjykojë Ramën si problemin dhe mua si zgjidhjen për të majtën dhe për Shqipërinë. Për shumicën e plagëve të rënda të popullit tonë, të ekonomisë dhe të sistemit politik në Shqipëri. Çdo socialist dhe qytetar në Shqipëri do ja faturojë Ramës këtë përçarje të Partisë Socialiste, jo mua”, tha Kokëdhima.

Dalja e tij si subjekt politik reflekton një eliminim politik nga PS-ja por paraqet edhe një ndryshore më shumë në ekuacionin elektoral. Bashkë me Ben Blushin, Kokëdhima përbën një fraksionim të ri në elektoratin e majtë, por potencialisht mund të ngjisë votues të rinj në një luftë që po kërkon shumë energji dhe investim. 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.