Charlie Hebdot? Karikaturat sovjetike ishin më goditëse

Postuar në 06 Prill, 2017 09:40

“Bezbozhnik” – Ateisti. Kështu quhej gazeta sovjetike që publikonte karikaturime të tilla për fenë dhe profetët e saj. Bashkimi Sovjetik adoptoi ateizmin, por ky ateizëm nuk ka gjë të përbashkët me pastrimin që ndodhi në Shqipëi, për shkak të madhësisë së ndryshme të të dyja vendeve, por edhe për shkak të traditës së madhe dhe të ngulitur fetare të rusëve dhe popullsive të tjera në atë vend të madh.

Karikaturat paraqesin interes historik për shkak se ato mëtojnë paraqitjen e fesë si e keqe për klasën punëtore, ndërkohë që satira e sotme e perëndimit për fenë(rasti i Charlie Hebdot) e sheh fenë në pozita të tjera sociale.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.