rindertimi

Tërmeti në Turqi/Duhen rrëzuar 800 mijë ndërtesa

Postuar në 06 Nëntor, 2020 12:56

Në Turqi do të duhet të shemben 800 000 ndërtesa si pasojë e dëmtimeve të tërmetit të fundit. Sipas shoqatës turke të ndërtimit, 400 000 ndërtime në Stamboll dhe 400 000 ndërtime në provincën e Izmirit duhet të rrëzohen  për arsye se janë ndërtuar para vitit 1999.

Me kalimin e kohës, ndodh krisja e betonit dhe korrozioni i hekurit në ndërtesa. Ne duhet t’i gjejmë dhe t’i rrëzojmë

Kam reflektuar. Do rindërtoj godinën e Teatrit diku tjetër

Postuar në 21 Maj, 2020 15:46

Kryeministri Edi Rama është shfaqur sot në Parlament me një monolog të gjatë mbi Teatrin Kombëtar, historinë e prjektit, godinës, statusin e saj etj.. Zoti Rama ka deklaruar se projekti i zbatuar nuk përputhet me atë të ideuar për shkak të luftës dhe se asnjë qeveri nuk e ka përfshirë mu për këtë shkak, objektin në listën e monumenteve të kulturës. Me një ton ironik, dramatik pre pedagogu të artit dhe një plaku të moçëm që ta thotë historinë e Tiranës në versionin e Tironës, z.

Rindërtimi, në Krujë prishet një nga lagjet e vjetra

Postuar në 08 Maj, 2020 15:51

Bashkia e Krujës ka vendosur prishjen e një prej lagjeve më të vjetra të qytetit të Krujës, për t’i hapur rrugë një projekti për ndërtimin e banesave të dëmtuara nga tërmeti i 26-nëntorit.

Përpara se të ndërmerrte vendimin për prishjen, siç duket pushteti vendor nuk e ka marrë parasysh faktin se aty bëhet fjalë për lagjen “Subashi”, me një histori qindravjeçare.

Rindërtimi, kryeministri flet pa shifra: Punë ka, krah pune Jo

Postuar në 28 Shkurt, 2020 14:33

Kryeministri Edi Rama ka marrë pjesë sot në prezantimin e projektit të Ridnërtimit të objekteve dhe infrastrukturës së dëmtuar nga tërmeti i 26 nëntorit. Ai ka paraqitur pamje, skica, plane si dhe ka folur për një hapje fronti të gjerë pune me pagesa të mira.

Me këtë proces hapet një front i madh punësimi ku qëllimi ynë është të kërkojmë nga kompanitë që do hyjnë si fituese të vendosin paga të konsiderueshme dhe jo paga të ulëta, apo minimale për punëtorët.

Ministri i Rindërtimit: Procesi me prokurim të drejtpërdrejtë. Nuk do blihen banesa nga stoku

Postuar në 26 Shkurt, 2020 15:16

Së shpejti qeveria do të fillojë planin e gjerë të rindërtimit për strehimin e banorëve të goditur nga tërmeti i 26 nëntorit. Ministri i Rindërtimit, Arben Ahmetaj, në një intervistë për TvT, zbulon se qeveria tashmë ka vendosur për modelet e banesave që do të ndërtohen.

Punë ka, por shqiptarët duan të ikin Jashtë

Postuar në 19 Shkurt, 2020 15:52

Sado absurde që duket, ky është fakti. Nuk është vetëm te ne, është edhe në rajon. Po këtu te ne që ankohen të gjithë për punë, nga Facebook-u në kafene. Prandaj ne e kaluam ligjin që të jemi gati që rindërtimin ta kemi pa probleme të fuqisë punëtore, t’i sjellim punëtorët nga jashtë. Nuk kemi rrugë tjetër, sado absurde të duket. Të vijnë të tjerët nga fundi i botës të punojnë në Shqipëri, se këtu të gjithë duan rroga shteti

2 miliardë për (Ri)Ndërtimin

Postuar në 26 Janar, 2020 15:44

Qeveria shqiptare, më saktë kryeministri, po e sheh procesin e rindërtimit të zonave të dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit 2019, si një mundësi për të krijuar komunitete. Me këto ndoshta duhet të kuptojmë kalimin nga fshatra apo qyteza që konsistojnë në grumbuj banesash ku jeta sociale është Zero, në qendra banimi me infrastrukturë që e ushqen jetën komunitare.

Një ministër më shumë

Postuar në 13 Dhjetor, 2019 13:03

Arben Ahmetaj është propozuar nga Kryeministri Edi Rama si ministër Shteti për Rindërtimin. Kështu i ashtuquajtur Komitet katandiset në një sebep që ish-ministri i Financave të rikthehet në kabinetin qeverisës, ndërkohë që në cilësinë e Kryetarit të Komisionit Parlamentar të Ekonomisë luan rolin e lektorit të financave shqiptare.

Nuk do të prekim buxhetin për rindërtimin

Postuar në 05 Dhjetor, 2019 11:41

Qeveria shqiptare mendon se për rindërtimin e ndërtesave të shkatërruara nga tërmeti nuk do të preket buxheti. Kryeministri Edi Rama ka deklaruar sot se për rindërtimin do të përdoret një fond. Por se nga do vijë ky fond mbetet ende pa u sqaruar.

Tani problemi është si do përdoren paratë

Postuar në 04 Dhjetor, 2019 15:56

Kryeministri Edi Rama ka thënë sot se nga Samiti i Londrës ka marrë mbështetje të madhe për përballimin e pasojave të tërmetit të 26 nëntorit. Sipas z. Rama shpresohet në një konferencë ndërkombëtare donatorësh që do të duhet të ofronte ndihmë reale financiare. Sot po ashtu u njoftua se Komisioni Europian do të japë 15 milionë euro ndërkohë që ndihmat nga shumë vende nuk kanë munguar. Por shifra e rindërtimit është shumë më e lartë.

Pages

Subscribe to RSS - rindertimi