Rapiscan

ShBA, fillojnë hetimet për kontratën e Rapiscanit në Shqipëri

Postuar në 02 Shkurt, 2018 09:49

Kompania amerikane OSIS, njoftoi të enjten se Komisioni i Shkëmbimit të Aksioneve në Bursë (SEC) ka filluar hetimet ndaj saj lidhur me dyshimet për shkelje të ligjit që i ndalon ushtrimin e praktikave të biznesit duke korruptuar zyrtarë të huaj.

Gënjeshtrat dhe hipokrizia e PS-së me rastin e koncesionit të skanimit

Postuar në 09 Dhjetor, 2017 17:36

Mazhoranca socialiste po kërkon të ulë pazarin e kërkesave të padukshme të Partisë Demokratike, apo të shantazhojë edhe ndonjë politkan apo forcë tjetër politike, duke u hedhur në sulmin e akuzave që marrin shkas nga mediat. Pak ditë më parë doli në skenë çështja e pagesave të PD-së për grupe lobistësh në SHBA, publikuar nga rrjeti BIRN, të cilat PS-ja, me anë të të njëjtit personazh, kreut të Grupit Parlamentar, Taulant Balla, kërkoi t’i bënte çështje publike.

Kontrata e ndryshuar me Rapiscan, të ardhura 11.3 mln euro

Postuar në 19 Shtator, 2017 11:41

S2 Albania, kompania që po zbaton marrëveshjen koncesionare për skanimin në dogana, ka deklaruar në tatime të ardhura prej rreth 1.5 miliardë lekësh për vitin 2016, apo 11.3 milionë euro.  

Monitor raporton se subjekti nuk ka dorëzuar bilanc për vitin 2016, por të dhënat bëhen të ditura nga tatimet. Në krahasim me vitin 2015, kur xhiro e deklaruar në bilanc ishte 1.5 milionë euro, të ardhurat janë rritur me 73 herë. Me kontratën që filloi të zbatohej në 7 shtator 2015, 2016-a ishte viti i parë i plotë i aktivitetit.

Dogana kufizon oraret e eksporteve për t'iu përshtatur kapaciteteve të Rapsiscan. Bizneset kosto indirekte përveç tarifës 22 euro

Postuar në 05 Shkurt, 2016 12:13

Krahas pagesës së tarifës prej 22 euro për deklaratë doganore, si rrjedhojë e kontratës së skanimit mes qeverisë shqiptare dhe Rapiscan, bizneset po përballen dhe me kosto të tjera indirekte si rrjedhojë e kufizimit të orareve të punës në dogane, me qëllim që t’i krijohen kushte koncesionarit për skanim.

"Rapiscan” largohet nga Shqipëria. Kontrata konçesionare do të zbatohet nga partneri shqiptar “S2 Albania”

Postuar në 22 Janar, 2016 13:13

Kompania “Rapiscan” që fitoi koncesionin e skanimit në dogana është larguar nga Shqipëria. Gazeta “Shqip” shkruan sot se zbatimi i kontratës i kalon partnerëve shqiptarë të “S2Albania”, sipas kontratës së rishikuar nga ministri aktual i Financave Shkëlqim Cani. “Më 12 qershor 2014, shoqëria “Rapiscan Systems Albania” emëroi një likuidator i cili ndoqi procedurat për eliminimin juridik të firmës dhe në 19 qershor 2016, kompania u çregjistrua nga QKR”, shkruan “Shqip”.

Qershia 150 mijë euro për Cherie Blair

Postuar në 12 Janar, 2016 17:19

Qeveria shqiptare i është shumë mirënjohëse studios së Cherie Blair, bashkëshorte e ish-kryeministrit britanik Tony Blair për konsulencën e saj për ndërmjetësimin e konfliktit me kompaninë “Rapiscan”. Përveç tarifës së paguar njëherë në vlerën e 495 mijë eurove qeveria ka menduar që t’i shtojë edhe 150 mijë euro, ndoshta si "shpenzime kancelarike".

Kostoja e tarifës së skanimit për Rapiscan baraz me tatim- fitimin

Postuar në 30 Dhjetor, 2015 11:35

Një biznes që e ka të mbështetur aktivitetin në eksport dhe import, tarifa që i duhet të paguajë për koncesionin e skanimit, Rapiscan është e barabartë me pagesën e Tatimit mbi Fitimin. Kostoja në këto nivele vlen më së shumti për bizneset e fasonit dhe linjat të agropërpunimit.

Marrëzia e Konçesioneve

Postuar në 29 Nëntor, 2015 11:23

Bizneset shqiptare të cigareve dhe karburanteve transferuan këtë vit si çmime fundore ndaj konsumatorëve rreth 20 milionë euro të krijuara si kosto shtesë nga koncesionet e markimit, skanimit dhe pullës fiskale. Vala e re e koncesioneve 200 milionë euro në një vit në shëndetësi dhe projektet për rreth 70 koncesione të reja rrisin skepticizmin tek ekspertët dhe institucionet ndërkombëtare. Banka Botërore lajmëron për rreziqe që vijnë nga këto projekte.

Punonjës të “Rapiscan” dyshohet se lejuan kalimin e kamionit me 1.6 ton drogë

Postuar në 19 Nëntor, 2015 10:16

Kalimi i 1.6 tonë drogë nga Porti I Durrësit në atë të Barit dyshohet se është bërë me ndihmën e punonjësve të kompanisë së skanimit  ”Rapiscan  S 2 Albania” që merret me skanimin e automjeteve në Portin e Durrësit

Sipas policisë nga veprimet e para hetimore rezultoi se para se të kalontenë Portin e Durrësit, mjeti ishte skanuar nga Shoqëria”Rapiscan  S 2 Albania”, por punonjësit nuk kanë bërë asnjë lloj sinjalizimi , edhe pse gjatë skanimit është vërejtuar qartë që në mjetin me targa AA 292 JY dhe rimorkion  me targa ACR  715 ka patur dy lloje ngarkesash.

Pse ministri Cani mbron koncesionin e skanimit në dogana?

Postuar në 28 Tetor, 2015 21:23

Denoncimet e dikurshme të opozitës socialiste dhe kryesisht ato me karakter ekonomik tani janë kthyer vetëm në çështje letrash. Kjo për meritë të ministrave që vazhdojnë traditën e kopsitjes për miliona dollarë konçesione të dhëna që fshehin pas pikëpyetje të mëdha. Qeveria e re nuk është se u ka dhënë përgjigje kontratave që vetë i quajti korruptive, madje në ndonjë rast i ka shtuar pikëpyetjet.

Pages

Subscribe to RSS - Rapiscan