qendra humanitare nish

Presioni amerikan jep efekt, Serbia dorëzohet për statusin e punonjësve rusë në Nish

Postuar në 21 Korrik, 2017 12:40

 

Vizita e Aleksandër Vuçiç në SHBA dhe takimi me zv.presidentin Mike Pence, ka nisur të japë rezultatet e para. Si fillim u njoftua se paketa e armatimeve nga Rusia, përfshirë sistemin S 300, do të dorëzohen brenda vitit. Diçka që shihet si kundërveprim i Moskës ndaj aspeketeve pozitive të vizitës në SHBA të presidentit serb. Por nga ana tjetër, këmbëngulja amerikane për të sqaruar njëherë e mirë statusin e punonjësve të Qendrës Humanitare në Nish, të cilët kanë imunitet diplomatic, ka detyruar serbët ta marrin atë në shqyrtim në nivel qeveritar.

Subscribe to RSS - qendra humanitare nish