ppp

Aeroportet si universitetet private/Fondi Shqiptar i Zhvillimit hap thirrjen për aeroport në Korçë

Postuar në 08 Prill, 2017 16:40

Planet për aeroporte të reja nisin t’i ngjajnë përhapjes së universiteteve private që arritën deri në provinca me 30 mijë banorë. Kështu aerporti i Gjirokastrës apo në Sarandë edhe kanë një bazë se kanë qenë dikur pista të vogla ushtarake. Edhe për Vlorën ecën njëfarësoj logjika ekonomike,  ndërkohë që atë të Kukësit ta gëzojmë se na e bënë dhuratë, e s’po e vëmë dot në punë. Por sot Tv Klan raporton se qeveria ka në plan edhe një aeroport në Korçë. Më interesante akoma: ky projekt është në kuadër të projektit më të madh 1 miliardë.

“Miliardi” që mund të rrezikojë Shqipërinë

Postuar në 03 Shkurt, 2017 13:06

Përmes një serie deklaratash politike dhe disa tubimesh mes militantësh, kohët e fundit po promovohet në publik me germa të mëdha “One Billion Project” – një miliard dollarë më shumë që do t’u shtohen investimeve publike gjatë katër viteve në vazhdim. Efektivisht, duke shtuar dhe investimet publike të programuara sipas rregullave normale buxhetore, investimet publike pritet të shkojnë në 1 miliard dollarë në vit! Kjo është gjëja më e dëshirueshme dhe që publiku sigurisht që e mirëpret.

Rruga e Arbrit, Ministria e Financave sugjeron partneritet publik – privat për financimin e ndërtimit

Postuar në 17 Shtator, 2016 12:31

Rruga e Arbrit parashikohet të nisë vitin që vjen. Kësaj radhe shpresohet se do të nisë me të vërtetë, pasi një gënjeshtër për së dyti për banorët e zonës, do të ishte tepër edhe për një pushtet që fiton me 4 000 vota diferencë.

Gjatë fushatës për zgjedhjet e parakoshme lokale në Dobër, kryeministri, Edi Rama, deklaroi se rruga nuk ishte bërë deri më sot për shkak të mungesës së parave. Kryeministri nuk zuri në gojë hapjen e procedura e me kinezët, miratimin e një ligji të veçantë etj..

Bashkia Sarandë miraton pjesëmarrjen në konsorciumin për rajonin Vlorë – Gjirokastër

Postuar në 31 Korrik, 2016 20:29

Bashkia e Sarandës ka miratuar në mbledhjen e datës 29 korrik pjesëmarrjen e saj në konsorciumin për zhvillimin e rajonit Vlorë – Gjirokastër. Kjo ishte hera e dytë që projektvendimi shqyrtohej në mbledhjen e këshillit dhe kësaj radhe ka kaluar. Në fjalën e saj, kryetarja e Bashkisë, Florjana Koka, deklaroi sse konsorciumi është një formë e partneritetit publik –privat, në të cilin përfaqëismi i saj, pra Bashkisë, do të jetë mee 10% të aksioneve. Koka tha se konsorciumi mundëson marrjen e kredive të mëdha, apo financimin e projekteve, që përndryshe nuk do të mund të realizoheshin.

PPP edhe bankina në zonën turistike të Bunecit në Lukovë. Raportohet se edhe baza detare në Sarandë mund të kalojë nën administrimin e Bashkisë

Postuar në 13 Prill, 2016 20:01

Sot qeveria ka marrë një vendim për transferimin e bankinës së Bunecit, në Lukovë nga Ministria e Mbrojtjes drejt Ministrisë Transporteve.

2.45 miliardë dollarë investime nga PPP-të që nga viti 2000

Postuar në 29 Mars, 2016 19:45

Që nga viti 2000, Shqipëria ka arritur të tërheqë 2.45 miliardë dollarë investime përmes formës së Partneritetit Publik Privat. Kjo shifër u evidentua në disutimet e zhvlluar në tryezën e sotme “Partneriteti Publik –Privat” me nismë të USAID*http://tvklan.al/web/usaid-te-behet-transparence-per-ppp/). Sipas përfaqësuesit të USAID-it në Shqipëri, Marcus A. Johnson, PPD-të janë një formë e mirë për të ofruar disa shërbime te publiku, por për to nevojitet transparencë.

2016 – Mirela Kumbaro: “Financat publike nuk mjaftojnë për të mirëmbajtur siç e meritojnë monumentet”. 2015 – Mirela Kumbaro...

Postuar në 24 Mars, 2016 17:26

Sot ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro, prezantoi projektligjin e ri për “Trashëgiminë kulturore”(http://www.gazeta-shqip.com/lajme/2016/03/24/kumbaro-monumentet-e-kultur...). Thelbi është vendosja e modelit Partneritet Publik Privat në këtë fushë, ku siç tha ministrja është e pamundur, “sado fonde që të jepen” që të menaxhohen monumentet.

Matësat inteligjentë të energjisë, Gjiknuri: Po studiohet opsioni për një PPP

Postuar në 24 Mars, 2016 10:55

Ministri i Energjisë, Damian Gjiknuri zbuloi se qeveria është duke shyrtuar mundësinë e dhënies me konçesion të menaxhimit të sistemit të matjes së energjisë, që aktualisht administrohet nga OSSHEE dhe faturistët e saj. Në një intervistë për News 24, Gjiknuri tha se dhënia me PPP do të përmirësojë efiçencën e këti shërbimi.

Intervista/Prof.dr.Sotiraq Dhamo: "Sistemi i administrimit dhe grumbullimit të TVSH-së ka probleme të mëdha dhe duhet patjetër të përmirësohet"

Postuar në 30 Janar, 2016 15:31

 

Në një intervistë për revistën "Monitor", prof. dr. Sotiraq Dhamo, përgjegjës i Departamentit të Kontabilitetit, flet për vendimin e fundit të qeverisë për të vendosur partneritet në gjurmimin e TVSH-së.

 

Qeveria parashikon të japë me PPP sistemin e teknologjisë për të dhënat fiskale (TVSH) që duket se ka ardhur nga një propozim i pakërkuar. Cili është opinioni juaj? Po formën e saj për ta zhvilluar si Partneritet Publiko–Privat?

A është kuptuar në planin teknik e teknologjik PPP-ja për TVSH-në?

Postuar në 28 Janar, 2016 16:38

Zef Preçi, një nga ekspertët e ekonomisë që ka prezencë publike, drejtor i Qendrës Shqiptare për Kërkime Ekonomike, ka dhënë një intervistë për “TemaTv” përmes së cilës komenton PPP-në për gjurmimin e TVSH-së. Një temë që po debatohet së fundmi, e që duhet thënë se pak është kuptuar në planin teknik e teknologjik. Preçi me të drejtë vë theksin tek paaftësia dhe militantizmi i administratës, por nuk kuptohet mirë se sesi PPP-ja në fjalë do të ndikohet nga kjo situatë, ndërkohë që kalimi te privati, eliminon synon ndër të tjera të evitojë edhe këtë problem.

Pages

Subscribe to RSS - ppp