ppp

Në sirtar letra e Bashës për PPP-të

Postuar në 02 Tetor, 2019 17:33

Posta që u ka mbërritur bankave të nivelit të dytë me dërgues Lulzim Bashën nuk duket të ketë stepur institucionet financiare dhe aq më tepër Bankën Qëndrore.

Guvernatori, Gent Sejko i pyeur edhe lidhur me paralajmërimin e Bashës për të mos financuar, projekte të partneritet publik privat tha se rregulloret e hartuara nga Banka e Shqipërisë por dhe nga vetë bankat e nivelit të dytë për miratimin e kredisë janë të qarta.

Pas bubullimave të Bashës, Florion Mima: PPP-të anulohen nëse provohet paligjshmëria

Postuar në 02 Shkurt, 2019 15:42

Kontratat e Partneritetit  Publik Privat do të anulohen vetëm nëse provohet paligjshmëria e tyre. Sipas ish-ministrit të Ekonomisë, Tregtisë  dhe Energjitikës të Partisë Demokratike, Florion Mima, nëse faktohet se koncesionet janë dhënë në kundërshtim me ligjin dhe kanë futur duart në xhepat e shqiptarëve, atëherë ato do të anulohen dhe do të sekuestrohen pasuritë e përfituara.

Basha thirrje bankave: Mos financoni! Do i hetojmë dhe anullojmë PPP-të

Postuar në 01 Shkurt, 2019 15:12

Kryetari i Partisë Demokratike Lulëzim Basha ka përsëritur sërish sot paralajmërimin e tij se çdo kontratë e partneritetit publik – privat do të shfuqizohet. Në një takim me shoqatat e biznesit, Basha u ka bërë thirrje bankave që të mos financojnë kontrata të këtilla sepse ato do të jenë subjekt i ligjit antimafia të cilin PD-ja e ka premtuar se do të miratohet edhe për të fuqizuar sekuestrimin e pasurive që janë të paligjshme.

Koncerti “PPP”

Postuar në 01 Maj, 2018 12:52

Një tregim i vjetër thotë se na ishte njëherë një konkurs mes dy pianistësh. Pasi dëgjoi pianistin e parë, juria ia dha çmimin të dytit. Sipas tyre, nuk kishte nevojë të dëgjonin më, pasi kush mund të ishte më keq se i pari?

E njëjta logjikë duket se aplikohet edhe për partneritetet publik-privat për të ngritur infrastrukturën me rrugë, energji, ujë, aeroporte, apo me zhvillimin e zonave të rëndësishme turistike. Në fakt, të dëgjosh të dy konkurrentët dhe të vlerësosh pikat e tyre të forta dhe të dobëta është jetësore.

Rruga Kardhiq-Delvinë, qeveria tërhiqet nga PPP

Postuar në 18 Prill, 2018 16:48

Rruga Kardhiq – Delvinë e tenderuar në vitin 2009 nga qeveria Berisha do të realizohet me paratë publike dhe jo me investim privat, ndryshe nga sa u miratua në ligjin për buxhetin 2018.

Për 16 kilometrat e mbetura të këtij aksi që do të lidhë Sarandën me rrugën nacionale Gjirokastër-Tepelenë, duke shmangur qafën e Muzinës, qeveria kishte programuar fonde përmes programit “One billion euro”, për të cilin edhe Fondi Monetar Ndërkombtar shprehu rezerva dy javë më parë.

Ultimatum për konçesionet pa garë edhe nga USAID

Postuar në 26 Mars, 2018 11:53

Pas Fondit Monetar Ndërkombëtar edhe USAID ia ka bërë të qartë qeverisë shqiptare të mos vijojë me praktikën e Partneritetit Publik Privat dhe konçesioneve të pakërkuara nga privatët, të cilat janë pa garë. 

Projekti/Varrezat e Dëshmorëve në Tiranë, jepen me konçesion. Tarifa mblidhet me faturën e ujit

Postuar në 10 Mars, 2018 16:22

Qeveria shqiptare ka menduar që shërbimin ceremonial dhe mirëmbajtjen e varrezave të dëshmorëve ta japë me Partneritet Publik Privat.

Falja e borxheve tatimore, bizneset nuk u peshkuan

Postuar në 14 Dhjetor, 2017 18:03

Fondi Monetar Ndërkombëtar i rekomandon qeverisë që  të vlerësojë në mënyrë transparente detyrimet që rrjedhin nga paketa “One Billion euro” e partneritetit publik - privat, në përputhje me normat ndërkombëtare.  “Në kundërshtim me praktikën e tanishme, ndikimi i PPP-ve në llogaritë fiskale duhet të vlerësohet dhe reflektohet në mënyrë transparente dhe në përputhje me normat ndërkombëtare”-thuhet në raport.

Pabarazi me taksat dhe mungesë transparence

Postuar në 08 Nëntor, 2017 09:23

Përfaqësuesi i Fondit Monetar Ndërkombëtar në Shqipëri, Jens Reinke ka dhënë vlerësimet e tij për paketën e re fiskale dhe ndryshimet e bëra nga qeveria në disa taksa.

Veç mosdakordësisë për ndërhyrjet në pragun e tvsh-së dhe zgjerimin e fashës e bizneseve që hyjnë në skemë, Fondi shpreh rezerva edhe për diferencimet që janë aplikuar në taksat për hotelet e luksit dhe mungesën e transparencës në hartimin e ligjeve për taksat.

Landfilli për mbetjet në Tiranë, hapet tenderi për PPP. Afati 30 vjet

Postuar në 25 Prill, 2017 15:20

Ministria e Mjedisit ka hapur tenderin për ndërtimin e landfillit, inceneratorit dhe rehabilitimin e venddepozitimeve të mbetjeve ekzistuese në Tiranë. Tenderi sugjeron formën e një Partneriteti Publik Privat me kohëzgjatje 30 vjet.

Kontrata parashikon “ndërtimin e një impianti të ri të mbetjeve në jug dhe lindje të zonës së venddepozitimit ekzistues në Tiranë”.

Pages

Subscribe to RSS - ppp