onm

Dështon ngritja e KLP-së

Postuar në 14 Tetor, 2018 14:18

Këshilli i Lartë të Prokurorisë, një prej institucioneve kyç të reformës në drejtësi rrezikon të mos ngrihet. Afati 15-ditor i thirrjes së parë për kandidatë nga prokuroritë e Apelit dështoi, pasi anjë prej tyre nuk shfaqi interes.

Për Këshillin e Lartë të Prokurorisë ka pasur 19 kandidatë nga prokuroritë shqiptare, ku nga këta tetë kanë vetingun, shtatë janë shkarkuar dhe tre janë ende në proces, ndërsa Arta Marku u tërhoq pas zgjedhjes si kryeprokurore e përkohshme.

Ndërkombëtarët kërkojnë verifikime të reja për kreun e Gjykatës së Lartë, Xhezair Zaganjori

Postuar në 06 Gusht, 2018 18:03

Pas Bashkim Dedes që kryeson Gjykatën Kushtetuese, Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit kërkon apelimin e vendimit të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit për kreun e Gjykatës së Lartë, Xhezair Zaganjori. Përmes një njofitmi, zyra e Komisionerëve Publikë bën me dije, se ONM ka rekomanduar apelimin e vendimit të KPK-së që konfirmonte në detyrë Zaganjorin.

Rasti Saraçi dhe akuzat për gjyq partiak në emër të ONM-së

Postuar në 08 Mars, 2018 10:25

Komisioneri Publik, Heral Saraçi, ka dalë përpara Kolegjit te Posaçëm të Apelimit ku i është ripërësritur akuza se me veprimet dhe mosveprimet e tij, ka penguar funksionimin e institucionit, në të cilin bën pjesë. Ai  pa u konsultuar me komisionerin tjetër Florian Ballhysa, ka nënshkruar kontrata të parregullta për punësimin e stafit.
Vetë Saracci tha se nuk ka asnjë provë që ta bëjë me përgjegjësi për hetimin disiplinor të ngritur ndaj tij nga Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit.

Shkelet Kushtetuta në zgjedhjen e kandidatëve për Komisionin e Pavarur të Kualifikimit

Postuar në 10 Gusht, 2017 14:20

Afrim Krasniqi sjell sot në një shkrim që publikohet në gazetën “Panorama” shkeljet kushtetuese që po konsumohen në kuadër të reformës në drejtësi. Në dijeni është edhe Operaconi Ndërkombëtar i Monitorimit që është një si biçim policie morale në Shqipëri.

Shkruan Krasniqi:

Komisioni Ad-Hoc parlamentar për përzgjedhjen e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ka votuar dhe zgjedhur një emër, – Pal Shkambi. Zoti Shkambi ka qenë për vite më radhë kryetar i Partisë Popullore Kristiandemokrate. Ai është regjistruar së fundi (2015) edhe në zgjedhjet lokale në Shqipëri.

ONM me rolin e një "portali" për KLP dhe KLGJ-në

Postuar në 21 Korrik, 2016 21:05

"Top-Channel" referon këtë përmbajtje të marrëveshjes së sotme për kandidatët e Këshillit të Lartë të Gjyqësor dhe atij Prokurorial.

Cili është ndryshimi që ndodh me propozimin e Hahn?

Postuar në 20 Korrik, 2016 21:11

Oerd Bylykbashi, deputet i PD-së ka sqaruar sot përmes një intervisste në Tv Klan se cili është ndryshimi mes dy draft-propozime për Operacionin Ndërkombëtar të Monitorimit në kuadër të reformës në drejtësi. Po e përcjellim meqë ka një përpjekje për të thënë që asgjë nuk ndodhi dhe se ajo që u arrit ka qenë me kohë si propozim. Deri më tani PS-ja nuk ka dhënë një qëndrim rreth këtyre spekullimeve që relativizojnë edhe suksesin e konsensusit të shpallur edhe nga kryeministri sot paradite.

Letra e eurokomisionerit Hahn: ONM, inkuadrohet në Kushtetutë. Vetëm rol rekomandues

Postuar në 20 Korrik, 2016 14:47

Eurokomisioneri Johannes Hahn ka nisur sot një e-mail propozim që duket se realizon një zgjidhje të pranueshme mbi propozimin hibrid të Nuland. Sipas këtij propozimi Operacioni Ndërkombëtar i Monitorimit do të jetë subjekt i Kushtetutës, por me të drejta rekomanduese dhe jo ligjërisht të detyrueshme. Është një hap që reflekton shqetësimet e PD-së. Edhe për rrëzimin e kandidaturave ONM-ja duhet të japë arsyetim. 

Propozimi i PD-së bie ndesh me çdo gjë, por jo me logjikën

Postuar në 13 Korrik, 2016 20:49

Top-Channel ka publikuar sot draft-propozimin e Partisë Demokratike për sa i përket vettingut. Meqenëse është bërë e njohur tashmë se ideja e PD-së konsiston në administrimin e një procesi nga një komision ad hoc, me rol të Gjykatës Kushtetuese dhe Avokatit të Popullit, meriton vëmendje, propozimi për rolin që i jepet Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit. Sipas këtij dokumenti sugjerohet që: “Vëzhgues nga ONM-ja kanë të drejtë të marrin pjesë në seancat e shqyrtimit të kandidatëve pa asnjë kufizim.

Subscribe to RSS - onm