llogarite

Çela nuk paguan borxhet ndaj KESH-it, tatimet bllokojnë Korporatën

Postuar në 03 Nëntor, 2017 21:13

Tatimet kanë bllokuar të gjitha llogaritë e KESH që prej datës 31 tetor. Drejtoria e tatimpaguesve të mëdhenj ka dërguar në të 16 bankat shqipatre ku kërkon bllokimin e të gjitha parave të KESH dhe vjeljen e detyrimit 1.87 miliard lekë ose 1.8 milion dollarë. Në shkresën dërguar bankave, tatimet kërkojnë kalimin e kësaj shume brenda 3 ditëve.

Facebook nis zbatimin e marrëveshjes me Izraelin/Bllokon llogaritë e gazetarëve palestinezë

Postuar në 26 Shtator, 2016 17:57

Editorët e “Shehab News Agency”, me 6.3 milionë ndjekës dhe tre pjsëtarë të “Quds News Network” me 5.1 milionë ndjekës deklarojnë se u janë mbyllur llogaritë në rrjetin social “Facebook”.  Sipas tyre nuk është dhënë asnjë shpjegim dhe për këtë arsye mendohet se rrjeti social po i përmbahet marrëveshjes me Izraelin kundër nxitjeve për luftë dhe urrejtje. Mediat në fjalë janë me seli në West Bank dhe mbulojnë informacione për Palestinën. 

Konflikti me “Bankers Petroleum”, qeveria: Çdo kompani që punon në Shqipëri, duhet t’i bindet ligjeve në fuqi

Postuar në 01 Dhjetor, 2015 19:37

Përballja e qeverisë shqiptare me “Bankers Petroleum” po merr rrugë të pakthyeshme. Duke  raportuar sot në Komisionin Parlamentar të Veprimtarive Prodhuese, ministri i Energjetikës, Damian Gjiknuri bëri të qartë se problemi ekziston dhe se ai do të zgjidhet në Arbitrazh. “Ne, nga auditet e kryera nga agjencitë e specializuara, kemi gjetur që ka kosto të fryra dhe ky është thelbi i konfliktit, që ka vajtur në Arbitrazh. Arbitrazhi nuk është gjë e paparashikuar, është në marrëveshje. Pra palët do e zgjidhin përmes ekspertëve dhe Arbitrazhit.

Bankers Petroleum kërkon zbatimin e vendimit të Arbitrazhit, ose do të ndërpresë prodhimin e naftës

Postuar në 30 Nëntor, 2015 16:08

Bankers Petroleum ka deklaruar se do të ndërpresë punimet nëse shteti shqiptar nuk zhbllokon llogaritë e saj. Vendimi i Gjykatës së Arbitrazhit i dha të drejtë kompanisë kanadeze, e cila operon në shfrytëzimin e puseve të naftës dhe prodhimit të saj në zonën e Patos Marinzës. ““Bankers” thotë se javën e kaluar ajo eksportoi vetëm 85 për qind të sasisë së prodhuar, pasi nuk mund të financonte më tepër transportin për shkak të bllokikmit të llogarive nga Tatimet.

Subscribe to RSS - llogarite