aurela anastasi

Ndryshimi i Kushtetutës, Anastasi: I ngutshëm!

Postuar në 31 Korrik, 2020 15:02

Ndryshimet kushtetuese të miratuara këtë të enjte në Parlament, u bënë me ngut dhe në një kohë aspak të mjaftueshme, për ndryshime të tilla madhore në ligjin themeltar të Republikës së Shqipërisë. Në një intervistë për TvT, Aurela Anastasi e pranoi ngutin nga ana e mazhorancës, por tha se ndërhyrjet e fundit nuk janë antikushtetuese.

Pavlefshmëria e dekretit vendoset vetëm nga gjykata

Postuar në 10 Qershor, 2019 11:59

Në një intervistë për agjencinë gjermane Deutsce Welle, konstitucionalistja Aurela Anastasi shpreh mendimin se pavlefshmëria e dekretit të fundit të Presidentit të Republikës mund të vendoset vetëm me vendim gjykate.

Pavlefshmëria e dekretit të Presidentit mund të vendoset vetëm me vendim gjykate…Mendoj se dekreti i Presidentit të Republikës mund të ankimohet në Gjykatën Administrative, si gjykatë kompetente për të shqyrtuar pajtueshmërinë e aktit të Presidentit të Republikës me Kodin Zgjedhor

shprehet Anastasi.

Subscribe to RSS - aurela anastasi