astronomi

Një astronom amator zbulon asteroidin që kaloi pranë Tokës  

Postuar në 13 Shtator, 2020 10:32

Një astronom amator nga Brazili ka zbuluar një asteroid të madh "potencialisht të rrezikshëm", i cili ka kaluar pranë Tokës të enjten e shkuar (10 shtator).

Asteroidi, i quajtur 2020 QU6, është afërsisht 3.280 metra i gjerë, mjaftueshëm i madh për të shkaktuar një katastrofë globale nëse do të godiste Tokën. Sidoqoftë, ai nuk paraqiste rrezik për planetin tonë pasi udhëtonte përtej planetit në një distancë prej më shumë se 20 milion milje (40 milion kilometra), e cila është më shumë se 100 herë distanca midis Tokës dhe Hënës, sipas një deklarate nga Shoqëria Planetare.

Subscribe to RSS - astronomi